Dr. Michael Laitman

A megfelelő módja a Kabbalistikus szövegekkel való foglalkozásnak

Kérdés:

Miért írták a Kabbalisták oly módon könyveiket, hogy nem értsünk meg belőle semmit sem?

Válaszom:

Nincs szükség arra, hogy elménkkel megértsük ezeket a könyveket. Mindezek spirituális képeket jelölnek, amiket mi nyilvánvalóan nem értünk, mint egy állat melynek egy festményt, vagy egy operát kellene megértenie, és csak boldogtalan, hogy valaki megzavarja a fű rágcsálásában. Nos, ez ugyanígy van velünk is: semmi többet nem várnak el tőlünk! Amikor megértjük valós állapotunkat a spirituális állapothoz képest, és arra vágyunk, hogy a Fény hasson ránk, akkor új érzések jelennek meg bennünk, és lehetőség adódik az újfajta érzékelésre. Így emelkedhetünk fel az “állati” szintről az “emberi” szintre.

Amennyiben korporeális tudományt tanulnánk, ahol azt várják el tőlünk, hogy megértéshez jussunk, akkor érthető lenne, hogy ellenérzéseink vannak a Kabbalisztikus szövegek érthetetlenségével szemben. Azonban a Kabbala tudománya nem lép az emberbe értelmén keresztül. Egyszerűen arra kell vágyjunk, hogy a tanulmányaink érzékeléshez vezessenek, nem pedig megértéshez. Ez a jelentése annak a versnek, hogy “Munkát fektettem be, és találtam”.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,628 seconds.