Dr. Michael Laitman

Egy magasabb szintre kell emelkedjünk ahhoz, hogy meismerjük saját magunkat

Kérdés:

Mikor képes a személy tudatosan felismerni, hogy vágyai korrigálódtak?

Válaszom:

Amikor a személy egy bizonyos szinten van, nem érzi azt a szintet. A jelenlegi szintet, amelyen valaki létezik, nem vagyunk képesek tanulmányozni, addig amíg egy magasabb szintre nem emelkedünk.

A Machsom átlépése előtt, az összes állapotot úgy ismerjük, mint a rejtettség állapota, és mind csak egy szintnek felel meg. Amikor ezen a szinten vagyunk, érezzük, hogy nem vagyunk megunkat képesek bemérni, vagy bármit is megérteni, és vitathatatlanul képtelenek vagyunk kielemezni, vagy megmérni hol is vagyunk.

Még akkor is amikor a következő szint érzékelésébe léptünk, nem vagyunk képesek magunkat azonnal bemérni, mivel alőször az “embrió” (ibur) állapotába kerülünk, utána a “csecsszopó” (enika) állapotába lépünk, és aztán a “felnőttkori” (mochin) átmenetbe.

Csak visszamenőleg vagyunk képesek elemezni, megvizsgálni és megérteni mi is történt előző szintünkhöz viszonyítva, de nem a jelenlegi helyzetünkhöz viszonyítva. A személy soha nem képes jelenlegi helyzetét megvizsgálni. Amikor arra vágyunk, hogy kielemezzük jelenlegi helyzetünket, azt mindig a “magasabb szintről tanulmányozzuk az alacosnyabb szintet” alapelv alapján kell megtennünk.

Fel kell emelkedjünk a magasabb szintre, amit mi, a teremtmény úgy érzékelünk, mint a Teremtő, és onnan tanulmányozhatjuk magunkat, hol is vagyunk és mit is teszünk.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,640 seconds.