Dr. Michael Laitman

A Forrás érzékelése jelenti a különbséget az élvezet és a fájdalom között

Kérdés:

Hogyan képes a személy elkerülni a szenvedést?

Válaszom:

Kérdezzük meg magunktól: Ki okozza az összes problémánkat. és szenvedésünket? Amennyiben valóban érezzük, hogy mindez a Teremtőtől érkezik, máris jobban érezzük magunkat.

Ez hasonló a sebészhez, aki műtétet hajt végre rajtunk. Igazából ahogy teljes mélységében megértjük a betegségünket és a kezelés hatékonyságát, akkor egyátalán nem érzünk fájdalmat. Amennyiben megértjük, hogy a műtét képes minket jobbá tenni, akkor arra kérjük a sebészt, hogy minél hamarabb végezze el a műtétet!

Így ennek redeményeképpen nem is érezzük a szenvedést. A szenvedés érzése az nem a fájdalomból adódik, hanem azáltal, hogy nem érezzük ki okozza nekünk a szenvedést.

Amennyiben éreznénk, hogy a fájdalom az a sebésztől, és nem egy bűnözőtől érkezik hozzánk, akkor nem érzékelnénk azt fájdalomként, és még hálásak is lennénk annak, aki azt okozta, ahelyett, hogy kűzdünk az ellen, amit a bűnöző tesz velünk.

Szóval mindössze nem az hiányzik, hogy szétkapcsoljuk a fájdalmat a cselekedettől, hanem, hogy felfedezzük a Teremtőt, aki felelős mind a cselekedetért, és annak céljáért. Csak akkor leszünk képesek élvezetet érezni a szenvedés helyett.

Ez igazából egy pszichológiai probléma. Még tudományos kísérletek is kimutatták, hogy a test által érzett élvezetek és szenvedések ugyanazokból a folyamatokból erednek. A fájdalom, és élvezet csak két ellentétes irányba mutató érzelmi kiugrás. A test számára ugyanazt jelentik, és csak később elménk érzékeli őket különbözőnek. A test azonban ugyanolyan módon érzékeli őket.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,128 seconds.