Dr. Michael Laitman

Mi fejlődésünk utolsó stádiumában vagyunk

Kérdés:

Miért van az, hogy amikor a szívben található pont felébred az emberben, akkor még mindig egy hosszú, és nehéz útja van addig, amíg elér a spiritualitásba?

Válaszom:

Miért gondolja azt, hogy az út nehéz? Nézem a világot és azt látom, hogy emberek azért küzdenek, szenvednek, hogy pénzt keressenek, hírnevet, tudást, hatalmat találjanak, és végül csak minimális élvezetekben részesülnek. Hosszú éveiket áldozzák ezekre az üres aggodalmakra és valótlan értékekre.

Azonban amikor elkezdünk a spiritualitással foglalkozni, és még ha nem is haladunk olyan gyorsan, ahogy szeretnénk, annak ellenére haladunk mindaddig, amíg el akarjuk érni célunkat. Szóval nem jobb mindez annál, mint ahogy az egész világ éli életét?

Ma egyre több ember ébred fel a spiritualitás felé. Lehetetlen összehasonlítani tanulóink számát azzal a mennyiséggel, amennyivel akár csak 1-2 éve rendelkeztünk.

Amikor Rabas azt mondta nekem, hogy az általános felébredés a világ számára 1995-ben fog elkezdődni, nehezemre esett azt elhinnem. Ki gondolta volna, hogy a világ ilyen gyorsan megváltozik? De most valójában láthatjuk, hogy az emberek üresnek érzik magukat, a globális válságot élik át, beleértve a Természet, az oktatás, tudomány, politika és gazdaság válságát.

Az nem számít, hogy a tömegtájékoztatás hazudik, megpróbálva lecsitítani a válságot mindenkit megnyugtatva, hogy minden rendben van. Én inkább arról beszélek, amit a Természet megjelenít előttünk.

Könnyen éthető, hogy az emberek miért akarják a helyzetet kozmetikázni. Mindenki ösztönszerűen megpróbálja csökkenteni fájdalmát és szenvedését. Ezért van az, hogy becsukják szemüket a problémák láttán, és azt mondják maguknak, hogy minden rendben van, és nincs is válság.

Ugyanakkor minden lassan összeomlik és az emberek vesztik el állásaikat. De a személy oly módon van felépítve, hogy nem akarja látni az igazságot. Ennek ellenére a Teremtő megmutatja nekünk, hogy már előrehaladott állapotban vagyunk. És mindez úgy történik, hogy csak húsz év telt el azóta, hogy az általános felébredés megkezdődött. Azonban mi mindent most azonnal akarunk megkapni, mint egy kisgyerek. Mi egyszerűen képtelenk vagyunk még megérteni a hatalmas, végtelen méretét a vágynak amivel dolgunk van, és nem látjuk mindaz milyen gyorsasággal változik.

Több ezer éven keresztül ennek a vágynak a fejlődése, lassan, és fokozatosan történt, de most a vágy naponta változik. Szóval csak egy kis türelemre van szükségünk.

(a reggeli lecke alapján)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,686 seconds.