Dr. Michael Laitman

A kitartás a siker garanciája

Mi két ellentétes erő hatása alatt fejlődünk: az adakozás (a Teremtő) ereje, és a megszerzés (az ember ereje) hatására. Elképzelhetetlen egy olyan helyzet, amikor csak az egyik erő működik, mint ahogy mai világunkban sem létezhet csak egy pólus a másik nélkül.

Így mindannyian ezen a két erőn keresztül vagyunk befolyásolva életünk minden pillanatában. Emellett ezek az erők úgy vannak kiegyensúlyozva, hogy számunkra megteremtsék a szabad választás lehetőségét – azt a szabadságot, hogy spirituálisan előre haladhassunk, az adakozás tulajdonsága felé.

Ezért van az, hogy mi mindig a “törés zónában” vagyunk úgymond. Egyik pillanatban izgatottak vagyunk, tele energiával és mozgással, és a következő pillanatbna olyan mélyre zuhanunk, hogy még mozdulni sem bírunk. Az irányítás rendszere elrejti előlünk azokat a dolgokat, melyek előrehaladásunkat akadályozzák, és különböző belső állapotokat hoz létre számunkra, mely állapotok festik számunkra a külső világ képét. De mindez annak érdekében történik, hogy mi használhassuk szabad választásunkat.

Az ember feladata az, hogy minden helyzetben mindent megtegyen amire csak képes. Még akkor is, ha azt hiszi: “Én semmire sem vagyok jó, és nyilvánvalóan alkalmatlan vagyok a spirituális munkára. Mindaz nagyszerű embereknek való, akik tele vannak energiával és tehetséggel.” Nos mindez nem igaz! Nem az erős emberek azok akik megérdemlik a Felső Világ megismerését, hanem azok, akik csak menetelnek tovább az ahhoz vezető úton! A lelkek melyek a végén a legnagyobb magasságokba emelkednek azok, akik felemelkedésüket az önzőség legalacosnyabb bugyraiból kezdik.

Amennyiben a személynek meg van a lehetősége az előrehaladásra, még akkor is ha mindaz tisztán önző, és ha mindenféle izgalmas jutalmakat képzel is el önzősége számára – még az is egy jó dolog! Ez hasonló ahhoz, ahogy a szamár dolgozik miközben szemei le vannak kötve, és a szalmazsák az orra alatt lóbálódzik. Mindez arra készteti, hogy körbe körbe sétáljon, és forgassa a kereket, mely a búzát (állati eledelt) őrli lisztté (emberi táplálék). Ez az ahogy az állat emberi lénnyé válik.

Szóval ne figyeljünk túlságosan azokra a körülményekre, amiket megkapunk, akár külsőségesek, akár belsőségesek. Minden állapot amin keresztül megyünk, függetlenül attól mennyire idétlennek, és haszontalannak is tűnnek, mindig hasznosak előrehaladásunk szempontjából. Nekünk csak mindent amit képesek vagyunk meg kell próbálnunk, mint egy újszülött, mely soha nem adja fel és mindig fáradhatatlan és lelkes. Amennyiben ilyen kitartóak maradunk, akkor biztosan sikeresek leszünk!

(a reggel leckére való felkészülés alapján)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,852 seconds.