Dr. Michael Laitman

Mi a saját tulajdonságainknak és vágyainknak megfelelően érzékeljük a Teremtőt

Kérdés:

Hogyan mérhetjük le a dolgokat a Kabbalában?

Válaszom:

A Kabbala tudományában azt tanuljuk, hogy nincsenek abszolút, valódi rendszerei a méricskélésnek. Ahelyett, minden a személy érzékeinek megfelelően érződik. Ezért van az, hogy mindent ahhoz a személyhez képest mérünk fel, aki aktuálisan érzékeli a valóságot. Van egy Kabbalisztikus vers mely azt mondja: “Nincs Teremtő a teremtés nélkül.”

Ezért van az, hogy fontos megértenünk, hogy minden amit a Zohár könyvének szerzői, és Dávid Király a szoltárokban és más források a Teremtővel kapcsolatban mondtak, mindaz az olvasó megértésének mélységére és tulajdonságára utal.

A személyt annak megfelelően ítéljük meg, hogy a létra melyik fokán áll, és a Teremtővel kapcsolatos érzékelése is a létra fokának megfelelő. A személynek úgy tűnik, hogy a Teremtő változik, de mindez csak azért történik, mivel a személy mindent a saját vágyainak és tulajdonságainak megfelelően értékel.

A Teremtő nem változik, Ő jó, mely Jót cselekszik, és abszolút nyugalomban van. A személyben azonban sok-sok Resimó ébred fel minden pillanatban és ennek megfelelően, ő a Teremtőt nagynak, kicsinek, jónak vagy rossznak itéli meg.

Ezért van az, hogy csak akkor vagyunk képesek a Kabbalisztikus szövegeket megérteni, amikor a szerzők szintjére emelkedünk.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,666 seconds.