Dr. Michael Laitman

A cél iránti vágynak teljesnek kell lennie

A vágynak teljesnek kell lennie. Vegyük példának a politikust, akinek az a célja, hogy miniszterelnök legyen. Az egész élete erre koncentrálódik. Azáltal, hogy ezt a célt kitűzte magának, fel van arra készülve, hogy minden alapelvét elvesse, és akár a sárban is keresztül húzza magát annak érdekében, hogy célját elérje.

A cél mellet minden másodlagos számára. Az a lehetőség, hogy miniszterelnök legyen összes érdeklődését leköti, és arra szorítja őket, hogy bármilyen módon, de segítsék őt célja elérésében. Ezt hívjuk “teljes” vágynak.

A személy aki arra aspirál, hogy a Fényt, mely képes őt a Forráshoz visszajuttatni magára vonja, természete és a világ minden tulajdonságát megvizsgálja, együtt az útján található akadályokkal, és azokat is felhasználja célja elérésében.

A vizsgálódás, és a teljes vágy megóv attól, hogy letérjek az útról önzőségem súlya alatt. Amennyiben valaki pletykákat terjeszt rólam, megpróbál elijeszteni, vagy visszatart engem, vagy egészségügyi problémáim vannak, családi felelősségek iletve stressz zavar, akkor mindazt hálásan elfogadom, mint segítséget annak irányában, hogy új lehetőségeket nyújtson spirituális növekedésemben.

Amennyiben megfelelően, és teljesen a célra irányulok, hirtelen felfedezem, hogy minden akadály igazából segít utamon. Végül is a Teremtő mindent azért teremtett, hogy az embert és annak munkáját segítse. A kérdés csak az, hogyan használjuk fel a rendelkezésünkre álló arzenált.

Amennyiben valóban a cél iránt aspirálok, minden annak az irányában tol engem előre. Azonban amennyiben megengedem, hogy a körülmények befolyásoljanak, megzavarjanak, amennyiben magukkal a körülményekkel foglalkozom ahelyett, hogy őket a cél iránti utamon segítségül használjam fel, ahelyett, hogy azok segítségemre lennének, megmaradnak továbbra is zavaró körülménynek.

Csakis a cél iránti nyilvánvaló aspirációm képes az akadályokat támogatássá változtatni útam folyamán. Valami amit előzőleg erős “ellenszélnek” érzékelek, hirtelen életfontosságú támogatóvá “változik”, és újra és újra segítséget nyújt, és előre segít. Ezzel a “látszólagos ellenállással” a Teremtő igazából segíti előrejutásomat.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 1,425 seconds.