Dr. Michael Laitman

Ez a világ alapvetően szükséges spirituális fejlődésünkhöz

Írva van: “Ha nincs kenyér, nincs Tóra.” Ez azt jelenti, hogy életünk ebben a világban alapvető mindenhez. Mielőtt bármit is teszek, biztosítanom kell létezésemet a korporeális szinten.

Ennél fogva az embernek dolgoznia kell, és minden szükségest meg kell tennie ebben az életben, anélkül, hogy attól elfordulna. A Kabbala tudománya ezt a feltételt alapvetően szükségesnek tartja a személy magasabb szinten történő korrekciójához.

Mindenről gondoskodnom kell, ami szükséges normális létezésemhez. Ez egy nagyon fontos feltétel a Kabbala tudományában, és ez megkülönbözteti azt más spirituális módszerektől, amelyek megpróbálják azt embert lekapcsolni normális életéről.

A Kabbala tudománya éppen az ellenkezőjét mondja: pontosan amíg jelenlegi életünket éljük, ahol dolgozunk, tanulunk, gyermekeknek adunk életet, vagyunk képesek a Természettel az általános egyensúlyt elérni. És semmilyen körülmények között nem szabad ettől a világtól elmenekülnünk.

(a reggeli lecke harmadik része alapján)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,174 seconds.