Dr. Michael Laitman

Az evolúció halad tovább

Kérdés:

Mi az alapvető különbség az emberek és más teremtmények között?

Válaszom:

Ellentétben az állatokkal az embereknek meg van a lehetőségük arra, hogy a testükön felül korrekcióhoz jussanak. Két erő, vagy vágy áll rendelkezésemre: érzem az életem “én”-jét, és azt is érzem, hogy meg kell találjam életem forrását – a Teremtőt.

Fiziológiai értelemben az emberek nem különböznek az állatoktól semmilyen alapvető módon. Az ember az állati szintről származik. A múlt egy bizonyos pontján emberszabású majmok voltunk, és később “modern emberszabású majmokká” váltunk. Mindez a Resimók fejlődésének következtében történt. Erről bővebben olvashatunk a “Tíz Szfira Tanulmánya” című könyv 3. részében.

Szóval nincs különbség az emberek és az állatok között, kivéve abban a spirituális vágyban, mely bennünk megjelenik. Ez a vágy egy része a  Teremtőnek, és ez életünk felett azon túl létezik. Amennyiben ez a vágy felébred bennem, akkor válok emberi lénnyé. Ugyanakkor minden más vonatkozásában továbbra is emberszabású majom maradok.

Nyilvánvaló, hogy ez az emberszabású majom egy különleges, legjobb fajta – olyan értelemben, hogy összetettebb, és jobban adaptált az emberi funkcióhoz, mindezt annak érdekében, hogy eljuthasson a Teremtőhöz vágyain keresztül. Testeink okosabbak és érzékenyebbek, mint az állatoké. Azonban bármi amivel az emberek ebben a világban az állati szint felett rendelkeznek csakis egyetlen célt szolgál: hogy fejlődjenek és megértsék mit is kíván a lelkük.

Mi megkaptuk a spiritualitásnak ezt a szívünkben található pontját, melynek semmi köze nincs testünkhöz. Ez akkor is ugyanolyan maradna, ha minden testrészünket transzplantációval kicserélnénk. Ez a vágy továbbra is előre akarna haladni!

(a reggeli lecke harmadik része alapján)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,625 seconds.