Dr. Michael Laitman

Soha nincs semmi a személyen kívül

Amikor Kabbalisztikus írásokat olvasunk fontos arra emlékeznünk, hogy azok csakis olyan spirituális folyamatokról beszélnek, melyek az emberen belül játszódnak le, és nem pedig mindenfle eseményekről, vagy szereplőkről. Minden amit a Kabbalisztikus írások leírnak a személyen belül játszódnak.

Például az egész Tóra csak arról beszél, hogy a személy hogyan képes különböző vágyakat és részleteket magán belül megkülönböztetni: melyek tartoznak az adakozáshoz, és melyek tartoznak a megszerzéshez, melyek alkalmasak korrekcióra, és melyek nem, és hogy a személy hogyan éli át a belső valóságát ezeken a tulajdonságokon belül, mely igazából az egyetlen világ mely létezik. A személy akkor felfedezi, hogy a mai világot is csak belül érzékeli, és soha nem létezett semmi kívül.

Az új világba való belépés módja az, hogy kiterjesztjük érzékelésünket belső vágyainkon és tulajdonságainkon keresztül, és hogy gondot fordítunk arra, hogy mindegyiket csakis az adakozás érdekében használjuk fel. Íly módon vagyunk képesek magunkat teljesen megvalósítani.

A személyben benne vannak a Tóra összes szereplői – az egész világ teljes mértékében benne található. A Kabbala elmagyarázza, hogyan képes a személy vágyainak teljes összegét magán belül elrendezni, és ezáltal egy új világot felfedezni.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,119 seconds.