Dr. Michael Laitman

Kitől kérünk megbocsátást az Ítélet Napján?

Kérdés:

Kitől kérjünk megbocsátást Jóm Kippukor, amikor a Kabbala tudományában azt tanuljuk, hogy rajtam kívül más nem létezik?

Válaszom:

Először is a barátainktól kell megbocsátást kérnünk. Amennyiben a személy nem rendekezik mindeki részéről megbocsátással, akkor nem lesz semmije, amivel a Teremtőhöz fordulhatna. De mit is jelent a megbocsátás a spiritualitásban?

A megbocsátás a jelenlegi állapotom teljes felismerése, melyet képes vagyok korrigálni, ellentétben azokkal a vágyakkal amiket még el sem tudom képzelni, hogy képes lennék korrigálni. Meg kell különböztessen vágyaimat folyamatosan előre haladva, és ezáltal lépésről lépésre haladva.

A megbcsátás (Slihot) és Jóm Kippur (az Ítélet, vagy Bűnhődés napja) azt jelenti, hogy felfedezzük tört edényünket (Kli) vagy lelkünket. Leellenőrizzük azt, és hozzá hasonlítjuk a teljes korrekció – Purim – állapotához. Ezért van az, hogy az ellenkező korrigálatlan állapotot, amit felfedezünk Ki-Purim- nak, “mint Purim” hívjuk.

Ennél fogva a Jóm Kippur azt az időt szimbolizálja, amikor a személy valójában megbocsátást kér összes “bűneire”. De nem azért akarja ezt, mert az valahol le van írva, hanem azért mert felfedezi, hogy menniyre ellentétes a végső állapottal, melyet képes maga előtt elképzelni. Ez az álapot a lelkek teljes egységét jelenti annak érdekében, hogy egyenlővé váljanak a Teremtővel, mely a szeretet és adakozás vágya, ereje.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,117 seconds.