Dr. Michael Laitman

Vigyünk Fényt a sötétségbe

Kérdés:

Mit kell az embernek éreznie amikor megfelelő módon halad előre?

Válaszom:

Azt kell látnia, hogy állandóan mélyebb megértéshez jut a tanult anyagban, és megérti, hogy a Kabbalisztikus szöveg amit olvas olyan részletekről szól, amit ő saját magán belül érzékel.

Még akkor is, ha még nem fedezte fel a spirituális világot, már rendelkezik egy érzékeny belső rendszerrel, ahol reakciókat érez a könyvek olvasása alatt. Ez olyan, mintha az ő belső megértő és érzékelő világa kitágulna. Ez azért történik, mivel mi a rejtettség fázisában létezünk, a Körbevevő Fény befolyásol minket, felfedve hibáinkat. Ezzel meglátjuk, hogy minden vágyunk magunk felé irányul, csakis magunkat imádjuk!

A személy akkor felfedez egy olyan belső teret, ahol különböző jelenségeket és reakciókat érez a Kabbalisztikus szövegek hatására. És még akkor is, ha ez a tér még rejtettségben van, ezzel a személy már képes magát a rejtettséget érzékelni! A rejtettség szintjeit már fokonként képes érzékelni.

Én egy úton haladok, és nem létok semmit jobbra vagy balra, vagy akér egy lépéssel magam előtt. Nagyon sok minden van amit nem isemerek, tudok, és még azt sem értem, hogy tegyem meg következő lépésemet. Képes leszek egyátalán egyet előre lépni, vagy elesek?

Mégis érzem, hogy van egy tér bennem, ahol különböző tulajdonságokat és reakciókat érzékelek. Szóval még akkor is ha sötétségben vagyok, nem olyan vaksötétség ez, ahol ne éreznék semmit sem. Valójában nagyon sok behatást kapok – egyszer többet, egyszer kevesebbet.

A Fény mely rám ragyog dönti el, hogy a sötétség – ellentétem az adakozással – erősebbnek vagy gyengébbnek tűnik számomra. Szóval meg kell találjuk ezt a teret magunkon belül, és meg kell értsük a valódi jelentését annak, hogy “bűn” és “hiba”. Mindez a másokkal való hozzállásunkra vonatkozik. Ez válik a sötét hellyé, ahol felismerem a sötétséget.

A sötétség a többiekkel való kapcsolat hiányából fakad. Ez olyan, mint egy elektromos hálózat, ahol a részek közötti kapcsoloat megszakadt, és ennél fogva az áramlás megszűnt. Amennyiben valóban kívánjuk a kapcsolatot, akkor felkapcsoljuk a Fényt!

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,124 seconds.