Dr. Michael Laitman

Ne essünk áldozatul önzőségünk trükkjeinek

Kérdés:

Amikor egy politikus hatalomra jut világunkban, akkor ő is motívált jószándékú cselekedetekre, mint vágyik arra, hogy jót tegyen a társadalomnak, de mégesm képes megakadályozni, hogy “bele ne keveredjen” mindenféle politikai versengésbe, és problémákba, ami által elfelejti a jószándékú eredeti terveit. A mi spiritulis útunkon hogyan lehetünk abban biztosak, hogy nem térünk el a céltól, és nem esünk önzőségünk trükkjeinek áldozatul?

Válaszom:

Valóban, amikor spirituális munkát végzünk hazudnunk kell önzőségünknek. Mi a Teremtővel állunk szemben akár akarjuk, vagy sem, és Ő az aki elénk állítja az előttünk álló erőket, az összes zavaró tényezőt, és az összes belső részletet.

Ahogy elfeledkezünk Róla, és letérünk az útról, mely egyenesen Hozzá vezet, elkezdünk szenvedést érezni. És előbb utóbb ez a szenvedés visszatérít minket a megfelelő számításokhoz: hogy az összes erőnek egységre kell lépnie egy egységes, a Teremtő iránti aspirációba. Ez az, ahogy a dolgok a spiritualitásban működnek, mivel a Teremtő irányít mindent ami a személlyel történik.

A Teremtő van felül, és a személy a szívében található pontjával van alul, és a két erő rendszere áll közöttük: a jobb oldal és a bal oldal. Mi alulról felfelé haladunk, a cél felé, mely a középső vonalnak felel meg. Ahogy letérünk a középső vonalról bármelyik irányba is, elkezdjük érezni, hogy az az erő, mely vissza akar minket téríteni kezd befolyásolni minket, mivel csakis a középső vonalon maradás engedi azt meg, hogy egységet érezzünk a Teremtővel, ahol az egység egyensúlyt jelent.

Mégis, ahogy elérjük az egyensúlyt, hirtelen egy magasabb szintre kerülünk. Ott aztán az egyensúly keresése az új szinten ismét arra kényszerít minket, hogy kutassuk a rendszer minden alkotórészét, és segítséget kérjünk felülről. Végül is csakis alapanyagunk – vágyaink – korrigálása tesz minket képessé arra, hogy föléjük emelkedhessünk, és érzékelhessük az új világot ezekben a korrigált vágyakban.

Mindezen erők Felülről érkeznek annak érdekében, hogy segítsék felfelé való emelkedésünket. Lehetetlen, hogy bármi is “összekeveredjen” ott. Az egyetlen dolog ami rajtunk múlik az, hogy a rövid úton, vagy a hosszú úton haladunk a cél felé. Ez az ami tőlünk függ!

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,625 seconds.