Dr. Michael Laitman

Az ellentétek egysége a Fény sebessége fölött van

A spirituális úton, mi állandóan olyan szinteken megyünk keresztül, melyek szimultán létező ellentétekből állnak. Ez valóban problémát okoz a személynek, mivel ő csak egyetlen tulajdonságon belül létezik – önzőségében, vagy a “saját magam számára” szándékában. A személy nem képes egyetérteni azzal a ténnyel, hogy két szöges ellentét egyszerre legyen jelen.

Azonban a spirituális állapotban az ellentétek együtt jelennek meg. Végül is mi ellentétesek vagyunk a Teremtővel, és meg kell szerezzük a vele való összeolvadást. Mi képesek vagyunk összeolvadni miközben megtartjuk eredeti természetünket, ezt hívjuk spiritualitásnak. Ezt azáltal tesszük, hogy spirituális természetet adunk hozzá saját természetünkhöz, a kettőt kombinálva. Ezáltal két világban létezünk.

Azonban jelenleg csak az élvezet iránti vágy létezik bennünk, és ennél fogva nem értjük hogy lehetséges az, hogy ellentétek egységre lépjenek. Valójában ezt az állapotot nem lehet leírni, vagy átadni szokványos nyelvezetünkkel. Nyelvezetünk természetünk kifejeződése, és ennél fogva csak azt tudja kifejezni, amit megértünk. De a spirituális állapotban, még az ok és okozat is helyet cserél: ami előzőleg oknak tűnt, eredménnyé válik. Ezért van az, hogy a spiritualitás rejtve van előttünk.

De ez nem azért van, mert valaki elrejti a spirituális állapotot előttünk. Inkább mi egyszerűen nem ismerjük fel a spiritualitást, mivel a materiális világnak megfelelően vagyunk felépítve, amely csak egy alkotórészből áll, két ellentétes alkotórész helyett. Ez olyan, mintha mi besétálnánk a spirituális világba, egy másik dimenzióba, és azt nem vesszük észre. Egyszerűen nem rendelkezünk az érzékszervvel, hogy azt felismerjük.

A spiritualitást csak a két ellentéten keresztül vagyunk képesek érzékelni. Ez akkor történik, amikor a Teremtő és a teremtmény egységre lép egymással a teremtmény Teremtővel való hasonlósága alapján. Amikor megteremtjük ezt a hasonlóságot magunk és a Teremtő között, saját szándékunk és az Ő adakozás iránti vágya között, miközben megszerzés iránti vágyunk megmarad, akkor megjelenik bennünk a két ellentét, és képessé válunk a spiritualitás érzékelésére.

Elkezdjük mindazt, a spiritualitást megérteni, és akkor elkezdjük azt kutatni és méricskélni. Akkor képessé válunk annak megértésére, hogyan lehetséges, hogy valami a Fény sebessége felett létezzen: két szöges ellentét együttesen, melyek nem hazudtolják meg, oltják ki egymást.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,112 seconds.