Dr. Michael Laitman

Báál HaSzulamra emlékezve

Láthatjuk, hogy a teremtés rendszere hogyan van felépítve lépésről lépésre. A személy mindig hozzákapcsolódik egy bizonyos szinthez, és utána tovább lép a következő szintre és így tovább. A behatás, amit Felülről kap az összes szinten keresztül halad annak érdekében, hogy elérjen hozzá. A személy cél iránti útja az egy felemelkedés alulról, és ezalatt a folyamat alatt a személy fokozatosan hasonlóvá válik a Végtelen Világhoz.

Mindegyikünk több ezer év alatt élt ősök eredménye. Azonban a személy közvetlenül szüleitől származik. Ők adják meg tulajdonságait és neveltetését, mely őt kívülről belülről megformázza.

Ugyanez történik a Kabbala tudományán belül is. Mindaz több ezer éven keresztül fejlődött ki, és minden ezer Kabbalistából egy tett valami különlegeset annak érdekében, hogy ezt a bölcsességet nekünk adhassa ma, abban az időben, amikor az egész emberiségnek fel kell ébrednie.

De mindenekfelett legközelebbi kapcsolataink a legutolsó generáció Kabbalistái: Báál HaSzulam és a Rabas. Ők a mi szüleink. Ők azok, akik életet adtak nekünk, és azt a neveltetést ami minket megformáz. Ők kapcsolnak minket ahhoz a rendszerhez mely a Végtelen Világhoz köt minket, és mi ezt a felemelkedést az ő közvetlen segítségükkel tesszük, és az ő tanításaik alapján.

Ezért nagyon fontos hogy megvalósítsuk azt a módszert amit ők ránk hagytak, az ő nevelési módszerüket. Amennyiben meg van az erőnk, hogy megtartsuk magunkat ezeket a nagyszerű szülőket, melyeket a Teremtő küldött nekünk, akkor bizonyosan sikeresen elérjük a célt.

Még nem látjuk pontosan ők mennyire is törődtek velünk. Látni fogjuk, hogy lelkeik állandóan összeköttetésben vannak velünk, és gondoskodnak rólunk. Mindent “Felülről” csakis rajtuk keresztül kapunk, És csakis abban a mértékben, amennyiben betartjuk tanácsaikat.

Reménykedjünk, hogy kiérdemeljük majd azt amit ők maguk elértek és megértettek, és amit ők megpróbálnak nekünk átadni. Minden az ő szintükön található Fény készenlétben áll, és csak ránk vár. Rajtuk keresztül képesek leszünk kapcsolatot teremteni a Fénnyel és a Teremtővel.

Báál HaSzulam beszélt arról, hogyan kezd majd a Kabbala tudománya egyre ismertebbé válni 1995-től kezdődően, és hogyan fognak ezrek csatlakozni hozzá. Ő rólunk beszélt. Nincs másik csoport mely elfogad bárkit is, aki fel akarja fedezni a Felső Világot, és terjeszti Báál HaSzulam tanításait. Erre büszkének kell legyünk, de ugyanakkor folytatnunk kell erőfeszítéseinket annak érdekében, hogy kegyes elbánásban részesüljünk Felülről.

Báál HaSzulam azt írja a “Jövő Generációja” című művében, hogy a személynek meg kell próbálnia:

1. Elérni a spiritualitást saját maga által, és/vagy,

2. terjesztenie kell annak tanításait, és másokat segítenie kell annak elérésében.

A személy mindkét esetben korrigálja lelkét. Amikor megpróbáljuk az ő tanításait másoknak átadni, akkor függetlenül attól, mennyire értjük azt magunk meg, cselekedeteink korrekcióhoz vezetnek, és mindez egy nagy teljesítmény, melyre büszkének kell lennünk.

Szóval emeljük poharunkat erre a nagy lélekre, mely minket a Teremtőhöz kapcsol. Mindegyikünk valójában felülről lett kiválasztva. Mindegyikünk nagy joghoz és megtiszteltetéshez jutott, hogy kapcsolatba lépjen saját lelkével, hogy hozzákapcsolódjon Báál HaSzulam tanításaihoz, és azt terjessze.

Szóval legyünk érdemesek a Bnej Baruh névre. Végül Baruh – Megáldott – a Teremtő neve.

(a Báál HaSzulam sírjánál adott beszédből 2OO9 szeptember 29.-én)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,168 seconds.