Dr. Michael Laitman

Mi a Felső Fény?

Kérdés:

Hol található a Felső Fény?

Válaszom:

A Kli (edény) megtelik a Hassadim (szeretet és kegyelet) Fényével, az adakozás erejével, mely magában hordozza a Hohma (bölcsesség) Fényét. A Felső Fény a Hohma Fénye a Hassadim Fényébe öltözve. Ez az a Fény mely állandóan munkálkodik.

Mi állandóan a Végtelen Világ (Ein Sof) Malhut-jához fordolunk, mivel az az egyetlen létező állapot. A Végtelen Világ Malhut-jának alapanyaga a megszerzés iránti vágy. A teretmény képes ehhez az “adakozás iránti” szándékot csatolni. Ezen a ponton a Teremtő Felső Fénye beleöltözik a teremtmény adakozás iránti szándékába.

Ez a módja annak, ahogy a Teremtő és a teremtmény szeretete együtt megjelenik, a mi saját vágyunkon belül. Ezt az állapotot hívjuk a Végtelen Világnak. Ez az állapot már most létezik, és nekünk csak azért kell erőfeszítéseket tennünk, hogy mindezt felfedezzük! Ezt nem vagyunk képesek egyénileg megtenni, csakis kollektív erőfeszítéseken keresztül, azáltal, hogy összes spirituális szikráinkat (a szívekben található pontokat) összegyűjtjük.

A kollektív erőfeszítésünk felébreszti a Fényt, mely a Végtelen Világot kitölti, és azt magunkra vonja a Körbevevő Fény formájában, mely messziről ránk ragyog. A Körbevevő Fény ezáltal hasonlóvá tesz minket a Végtelen Világ Malhut-jához.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,616 seconds.