Dr. Michael Laitman

Nem vagyunk képesek a világot megváltoztatni, amíg meg nem változtattuk magunkat

Van egy állapot a Felső Erő felfedezésekor, amikor két ellentéttel állunk szemben, és különleges felismeréshez kell jussunk.

Egy részről a világban létezünk, ahol megértjük hogy mi vagyunk az egész világ. Más részről képtelenek vagyunk ehhez a világhoz úgy viszonyulni mint a magunk integrált részéhez, és nem vagyunk képesek azt magunkhoz csatolni.

A Felső Erő, a Teremtő az, aki megakadályoz minket mindebben. Ameddig fel nem ismerjük Őt (a teljes adakozás tulajdonságát), nem vagyunk képesek a világ összes különböző részeit magunkon belül összekapcsolni.

Egy újabb erő jelenik meg, mely erő az egész természetet irányítja. Ezen a ponton kapcsolatot akarunk létesíteni, és a világot jobbra akarjuk változtatni, de nem vagyunk erre képesek, mivel képtelenek vagyunk magunkat megváltoztatni!

Annak érdekében, hogy változtatni tudjunk, egy magasabb szintre kell emelkedjünk. Azáltal, hogy ezekkel a külső részekkel kapcsolódunk, mely részeket mostmár saját részünknek tekintünk, nem maradhatunk többé önzőek.

Ez nem ugyanolyan, mint amikor azt találjuk, hogy régi ellenségünk igazából közeli hozzátartozónk. Amikor mindez megtörténik csak annyit tehetünk, hogy sajnáljuk a felfedezés előtti rossz viszonyt.

Azonban az ilyen fajta korrekció nem elég, mivel a gyűlölet elillan bennünk, és azt szeretet váltja fel. A valóságban azonban ez nem így történik. Helyette a gyűlölet megmarad és a szeretet azon felül jelenik meg!

A személy erre az új szintre minden előzetes önzőségével érkezik, mely önzőség nem szűnik meg, és nincs semmi amit tehetünk vele.

Néha olyan helyzetbe kerülünk, amikor a személynek jó hozzállást kell mutatnia valakivel szemben, de nem képes magát erre rávenni. Mindegy mennyire igyekszik, továbbra is csak gyűlöletet, és visszataszítást érez a másikkal szemben.

Szóval mit is tehet ilyenkor? Az egyetlen lehetőség az, hogy többlet erőfeszítést fektet bele, hogy egy új viszonyt építsen ki az előző nem tetszés, és gyűlölet felett.

Ezt az új hozzállást új szándéknak hívjuk az adakozás érdekében, az előzetes önző vágy felett.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,144 seconds.