Dr. Michael Laitman

A spirituális elérés, megértés kifejezése zenén, táncon és színházon keresztül

Kérdés:

Miért van az, hogy sok Kabbalista zenét is szerzett?

Válaszom:

A zene, színház és tánc mind módjai annak, hogy a spirituális megértést, elérést kifejezzük. Az nem meglepetés, és véletlen, hogy a zene és a tánc része volt a hét tudománynak, melyet a személynek el kellet sajátítania annak érdekében, hogy a múltban Kabbalát tanulhasson. Mindezeket akkor tudományoknak tartották, mivel a személynek a Felső Megértését a zene hangjaival valamint a tánc mozdulataival és énekkel kellett kifejeznie.

A szavak ugyancsak zenének számítanak. Kifejezhetem érzéseimet szavakon, vagy kottajeleken keresztül is. Minden zenei kompozíció ugyancsak “elmesél” valamit az ok okozat törvényei alapján. A zene az egy külön nyelvezet.

A TaNTA (a teljes Kli: Taamin, Nekudot, Tagin, Otijot) amit írott formában fejezünk ki, megjeleníthető zenében és táncban is. Nem érdekes milyen formában fejezzük ki a kapcsolatot a Kli és a Fény között: az mindig a TaNTA-ból áll.

Ugyanazt a kifejezést megjeleníthetjük szavak, zene vagy tánc formájában. Azonban a Kabbala mindezt az edények és az azokat kitöltő Fények közötti viszonyok megfigyelésén keresztül tesz ezt, ami az alapvető, univerzális nyelvezet.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,124 seconds.