Dr. Michael Laitman

Fedezzük fel a Zohár könyvét saját magunknak

Kérdés:

Miért van az, hogy nem mindenki képes megérteni a Zohár Könyvét?

Válaszom:

Először is elménk nem segíthet bárminek a megértésében sem. Amennyiben mi a Zohár Könyvét olvassuk, és megpróbáljuk elménkkel megérteni, akkor semmi mást nem fogunk látni, mint Musar (etika, morál) rendszerét, ismételt figyelmeztetéseket, utasításokat, és furcsa meséket.

Csakis azáltal, hogy egy új érzékszervet nyitunk ki magunkon belül, melyet a szívben található pontnak nevezünk, kezdünk el egy teljesen új világot látni, amikor ugyanazt a történetet olvassuk. A Zohár Könyve hirtelen elkezdi magát feledni előttünk.

Emlékezzünk arra, hogy semmi sincsen rajtunk kívül. Mi azt hisszük, hogy a spirituális világ valahol kinnt található, de igazából minden magunkon belül fedeződik fel. Amikor a személy elkezdi megérteni a tulajdonságokat és defíniciókat magán belül, akkor képes mélyen behatolni ennek a könyvnek a szövegébe. A könyv maga kezd belé öltözni, és a személy felfedez mindent, amit magán belül olvas.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,133 seconds.