Dr. Michael Laitman

Működjünk együtt a környezetünkkel mint egy kifinomult szerkezet

A spirituális előrehaladás a zuhanásokra épül: ahogy azokat korrigáljuk, azok szolgálnak bennünket, mint a spirituális Kli alapanyagai. Amennyiben érzéseinket abból a helyzetből, hogy távol vannak a spiritualitástól spirituális felemelkedés irányába mozdítjuk, azáltal építjük fel lelkünket.

Gondoljunk egy elektromos szerkezetre, mely képes az oszcilláló váltakozó áramot egyenes áramlattá változtatni. Az oszcilláló áram belép a dióda hídba, ahol a pozitív fázis az egyik oldalon, és a negatív fázis pedig a másikon megy keresztül. Ennek eredményeképpen kilépéskor egy állandó, egyirányú áramot képzünk. Ez nagyon hasonló a spirituális folyamathoz, ahol a zuhanásokat emelkedésekre változtathatjuk.

A Fényt tekinthetjük a pozitív fázisnak, és a Kli a negatív fázis állapotában jelenik meg, és azek együtt működnek. Gyakorlatilag én befolyásolom a környezetemet, és a környezet pedig befolyásol engem. Én két érzést sugárzok környezetem felé: azt, hogy a környezet az fontos számomra, és hogy én magam értéktelen vagyok. Erre válaszul a környezet benyomást tesz rám azzal az érzéssel, hogy az adakozás fontos, és a megszerzés értéktelen.

Amennyiben gondját viselem ennek a négy csatornának, akkor azoktól erőt kapok. Amikor én a felemelkedés fázisában vagyok, és tele vagyok erővel, akkor adnom kell környezetemnek. És amikor zuhanok, és nincs erőm, akkor erőt kapok környezetemtől.

Ez ugyanolyan módon működik, mint az az eszköz, mely az oszcilláló váltakozó áramot egyenesíti ki: néha én adok, és néha kapok tőlük. Ennek eredményeképpen állandóan van erőm.

Valójában ezért van az, hogy a lélek két részre lett osztva: én és minden ami rajtam kívül található. Ez azért történt, hogy képessé tegyen engem arra, hogy másokat úgy kezeljem mint saját magamat.

Minden ami rajtam kívül található, az is az enyém. Csak annyi történt, hogy mindazzal oszcilláló módon dolgozom – néha erőt adok, máskor pedig az visszatér hozzám. Azonban ami én kapok, az többszöröse annak, amit én adok.

A sötétség (az új Kli) jóvoltából ami megjelenik előttem, képes vagyok elég erőt kapni környezetemtől, hogy a Korrekció Erejéhez (a Fény) forduljak. És ezáltal képes vagyok állandóan előre felé haladni, mint egy egyenes áram, mely állandóan kiegyenesedik. És ezáltal egyre feljebb és feljebb emelkedek.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,120 seconds.