Dr. Michael Laitman

A spiritualitás boldogság

Amennyiben a személy nem boldog, akkor nincsen spirituális állapotban. A spiritualitásban, amennyiben a következő szintre akarunk emelkedni, akkor először be kell fejezzük jelenlegi szintünket. Ez azt jelenti, hogy meg kell szerezzük a boldogságot a jelenben, és azzal egyet kell értsünk, mintha egy pecsétet tennénk rá. Ezek után felemelkedünk a következő, magasabb szintre.

Amennyiben nem érjük el a boldogságot jelenlegi szintünkön, akkor soha nem leszünk képesek azt befejezni, és talán még le is csúszunk. Még akkor is, ha már felébredtünk, és elkezdtük a spirituális állapotot érezni, amennyiben nem érjük el az ezzel kapcsolatos boldogság érzetét, akkor vissza leszünk dobva, egy olyan helyre, ahol még nem éreztük a spiritualitást.

A jele anak, hogy befejeztük jelenlegi állapotunkat az önző vágyainkon belül érzett üresség, és az az érzés, hogy képeses akarunk lenni azokon felül létezni, egy nagyobb adakozás állapotában. És amennyiben boldogok vagyunk ezzel a helyzettel, az azt jelenti, hogy mi valóban kívánjuk az adakozást – a következő szintet. Akkor valóban készen állunk arra, hogy megkapjuk az újabb, következő vágyat.

Nem érdekes, hogy mi történik velünk a korrekció útján – felemelkedés, vagy zuhanás. Mindig boldognak kell lennünk, mint egy kisgyerek, aki valamit megpróbál tenni attól függetlenül, hogy sikeres-e vagy sem. A legfontosabb dolog az, hogy erőfeszítést tesz. Ez teszi lehetővé, hogy nőjön.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

67 queries in 0,796 seconds.