Dr. Michael Laitman

A Felső Szint példákon keresztül tanít minket, mint egy szülő

A mi világunk egy a spirituális energiából származó szikrából kezdődött, mely a Felső Világból tört elő. Ez a kicsi szikrája a Fénynek teremtette az Univerzum összes anyagát, és nyújtotta az energiát a teremtés minden részének fejlődéséhez: a kövületi, növényi, állati és emberi szintekhez. Mi is ennek a szikrának a következményei vagyunk.

Ugyanez újra megtörténik a spirituális világ minden egyes szintjén, a Felülről lefelé való leereszkedés alkalmával: a Fény egy szikrája áttör a Felső Szint Malchut-jából az alsó szint Keter-jébe, és ott egy teljesen új világot kezd kiépíteni.

Azonban amikor mi elkezdünk felemelkedni, mi nem értjük, hogyan is tegyük azt. Hogyan vagyok képes megmondani mi legyen a következő szintem – milyen vágyak, tulajdonságok és kapcsolatok legyenek bennem annak érdekében, hogy olyan legyek, mint a Felsőbb Szint?

Én nem tudhatom ezt az információt, és nem vagyok képes a Felsőbb Szintre emelkedni amíg az nem ad nekem információt, amit aztán magam követhetek mint példát. Ezért először is szükségem van a Felső Szint megjelenésére.

Azonban a spirituális megjelenítésre már csak akkor van lehetőség, amikor tulajdonságaim megegyeznek a Felső Szint tulajdonságaival, de egyenlőre nem vagyok képes azokkal egyezni. Ennél fogva ördögi körbe kerülünk, ahol az egyik dolog nem létezhet a másik lehetetlen dolog nélkül. Nincs megoldás, mivel egy éles elhatárolódás van köztem, és a Felsőbb Szint között. Egy áthatolhatatlan határ létezik közöttünk, melyet soha nem leszek képes magamban átlépni!

Ezért van az, hogy a Felső Szint hozzáigazítja magát az én szintemhez, és leereszkedik hozzám, mint egy felnőtt, mely a gyermek szintjére ereszkedik annak érdekében, hogy megtanítson neki valamit. A Felső Szint példái alapján képes vagyok meglátni mi is a következő szintem – az “én+1” szint.

Amennyiben el akarom érni a Felsőbb Szintet, és ahhoz hasonlóvá akarok válni, akkor megváltoztatom magamat és a Felsőbb Szint fokára emelkedem. És akkor ez a Felsőbb Szint belém öltözik.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,119 seconds.