Dr. Michael Laitman

Az élet nem más, mint élvezet, melyet a Teremtő küld számunkra

Kérdés:

Amennyiben vissza akarjuk tartani önzőségünket, az azt jelenti, hogy meg kell vonnunk magunktól minden élvezetet?

Válaszom:

Ez nem a Kabbala módszere. A Teremtő azt akarja, hogy mi élvezetekhez jussunk, és ahogy előre haladaunk megtanítja nekünk, hogy jussunk élvezetekhez egyre kifinomultabb, és magasabb rendű forrásokból.

Ezért akarja azt, hogy növekedjünk, és ennek érdekében ad nekünk olyan dolgokat, melyeket mi szenvedésnek tartunk, azonban a valóságban ezek nem szenvedések, hanem élvezetek!

Ő megadja nekünk azt a lehetőséget, hogy magasabb rendű élvezetekhez juthassunk, melyek ebben a pillanatban nem vonzanak minket, hanem szenvedéseket okoznak.

Gondoljunk példul egy kislányra, aki játékbabájával játszik. Az édesanyja arra kéri, hogy játszon kistestvérével, de ő mégsem akar az élő babával játszani! A kislány nem hiszi, hogy az élő baba élvezetes. Az ő számára a valódi élvezet a játékbaba!

Ennél fogva a szenvedés, amit érzek, mely a Teremtőtől érkezik, igazából következő szintemet mutatja meg nekem, melyhez felemelkedhetek, amennyiben szenvedésemet megfelelően elemzem ki.

Csak amikor készen állok arra, hogy magasabb rendű élvezetek felé előrehaladjak, akkor láthatjuk meg azokat valódi formájukban.

Csak annyit kell tennünk, hogy megváltoztatjuk hozzáállásunkat feléjük a megszerzés irányából az adakozás irányába, ahol aztán megérezzük a következő spirituális szintet.

Ezért van az, hogy állandóan növelnünk kell az általunk keresett élvezet minőségét. Ebben a pilanatban ezeket szenvedésnek érzékeljük, de amikor végre kinyitjuk szemünket látni fogjuk, hogy semmilyen szanvedés nem létezett elejétől kezdve.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,603 seconds.