Dr. Michael Laitman

A természetbeni akciók alkotják az ember egoizmusának következményét

Két kérdést kaptam arra vonatkozólag, hogy az ember önzése hogyan nyilvánul meg a Természetben.

Kérdés: Rav Laitman, ha helyesen értettem, a Természet bizonyos szabályok mentén működik Pl. csak annyit vesz el és annyit használ, amennyire szüksége van, nem többet. De egy barátom mesélte, hogy egy farkas csorda több mint 40 báránytés birkát ölt meg egy rajtaütésben. A farkasok elmentek anélkül, hogy egyetlen birkát megettek volna abból, amit megöltek. Ha a Természet törvényei szabályozzák a mozdulatlan, az animált és a vegetativ világot, mi okozta ezt afajta abberációt.

Válaszom: Predators exhibit this kind of behavior because they are influenced by man’s downfall. The whole world ascends and descends with man.

Ragadozóknál van ilyen fajta viselkedés, mert őket befolyásolja az ember bukása. Az egész világ  felszáll, és leereszkedik az emberrel.

Kérdés: Ha a természet intelligens, és mi hasonlítani akarunk rá, hogy abba hagyjuk a versengést,  és helyette együttműkjünk, miért versenyeznek az állatok az élelemért és a túlélésért, vagy a növények a napét és más természeti forrásokért? A Kabbala elfogadja az Evoluciós elmélet néhány közüs pontját?

Válaszom: Ez az ember egoizmusának következménye, ahogy az a bibliában le van írva.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,622 seconds.