Dr. Michael Laitman

Hogyan kaphatunk belépőjegyet a spirituális világba

Kérdés:

Mit tehetek, ha a Kabbalát logika és értelem alapján tanulom?

Válaszom:

Én is ilyen módonn tanultam, amíg megértettem, hogy elmémmel semmit sem leszek képes elérni ebben a tudományban. Én olyan típusú ember vagyok, aki imád tanulni, dolgokat megérteni, dolgokat szétszedni és úja összerakni elméjében, és, hogy a behatolni mindenbe, annak esszenciáját megérteni. Bármikor, amikor embereket láttam érzelmeikben elveszni, csak kinevettem őket.

Azonban később kiderült, hogy elmém nem engedi, hogy belépjek a spirituális világba. Fokozatosan elkezdtem megérteni, hogy a spiritualitás az adakozás tulajdonsága, melyhez az szükséges, hogy megváltoztassan érzéseimet, vágyaimat és hozzállásomat. Soha nem értékeltem nagyra az emberi morált, mindig inkább a száraz értelmet és logikát követve. Igazán nehezemre esett a Kabbala tanulása, ameddig teljesen elvesztettem illúziómat az elméleti megközelítésben, és megértettem, hogy a “fejem”-nek nincs kapcsolata a spiritualitással.

Teljesen mindegy milyen mélyen tanulunk, az soha nem képes nekünk belépőjegyet adni a spirituális világba. Egyszerűen lehetetlen megértenünk a spiritualitást elménk segítségével. A spiritualitásba vezető út érzéseinken és vágyainkon keresztül, de nem értelmünkün keresztül halad. De én egész életemet az elmémmel való munkával töltöttem!

Ameddig a személy nem veszti el minden illúzióját meggyőződésében, nem lesz képes megtalálni az elrejtett világhoz való útat. Ezen túl senki sem képes beleavatkozni a személy spirituális fejlődésébe. Ellenkező esetben újra megismételjük az emberiség “progresszív” részének szomorú kísérleteit, mely saját kultúráját a “primitív” nemzetekre erőlteti, és ezáltal kiírtja őket.

Sok időmbe került míg ezt megértettem. De ugyanakkor amint ezt megértettem, képes voltam elmém teljes erejét, értelmem csökönyösségét, a hosszú évek alatt felgyülemlett teljes intellektust önző vágyamba taszítani. És ez ténylegesen segített nekem, mivel pontosan az ember vágya az, melynek meg kell változnia.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,136 seconds.