Dr. Michael Laitman

Az ajándék, melyet Ábrahám keletre küldött

Honnan származnak ezek a könyvek, melyek a Zodiac jeleinek befolyásáról beszélnek az emberek sorsával kapcsolatban, melyek képesek jövőt mondani a tenyérolvasás alapján, képesek álmokat megfejteni, és képesek mindenfajta spirituális gyakorlatokra és meditációra?

Mindez Ábrahámtól származik. A Midrash Raba könyve beszél arról, hogyan adta ő ezeket az ajándékokat szeretőitől származó fiainak, mindegy egyes ajándék egyezve fiai egyéniségével, és ezek után ezen fiait mind Keletre küldte. Ezért van az, hogy ilyen sok különböző spirituális tanokat, és hitet látunk ma a világban.

Óvatosnak kell lennünk ezekkel a tanításokkal, mivel könnyen megzavarodhatunk. Végül is úgy tűnhet számunkra, hogy a Kabbalához hasonló módon beszélnek az önzőségünkkel való munkáról. A Zohár Könyve ad erre példát, hogy egy bölcs elérkezett egy városhoz, ahol olyan emberekkel találkozott, akik látszólag spirituális munkát végeztek, és sok bölcs könyvet tanulmányoztak. De miután mélyebben megvizsgálta a helyzetet azt találta, hogy a könyvekben nem lehetett a korrekció Fényét megtalálni.

Nagyon sok gyönyörű módszer van, mely Ábrahám módszeréből származik és szeretetről és adakozásról beszél. De mégis képtelenség az adakozás tulajdonságát magunkon belül használatukkal kifejleszteni. Ahhoz hogy ez lehetséges legyen a személynek három vonalon keresztül kell dolgoznia: dolgoznia kell a bal oldallal (saját önzőségével), és megfelelően kell kombinálnia a megszerzés tulajdonságát az adakozás tulajdonságával. Mindez egy harmadik vonalat képez, melynek neve Isra-El (egyenesen a Teremtőhöz). Ez a megközelítés sehol máshol nem létezik a Kabbalán kívül.

Azonban az öszes Keleti módszer Ábrahám módszerének “feldolgozatlan” formájából erednek, és azok csak a jobb oldalt használják, mely a kegyelet tulajdonsága. És minden gyönyörű, szeretetről szóló szavaik ellenére, ezeket nem vagyunk képesek ma felhasználni, mivel ma hatalmas önzőséggel rendelkezünk.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,638 seconds.