Dr. Michael Laitman

Ha nem tudsz elvenni, semmid sem lesz, amit adj.

Bina tartalmazza Hochma teljes Fényét, de csak abban a rendben, hogy Hassadim Fényét  prelerálja felette. Más szavakkal az adományt preferálja a teljesítéssel szemben. Mit jelent ez?

Ez akkor van, amikor semmit nem akarok csak az adományozást. Valaki felajánl nekem  egymillió dollrt, de én visszautasítom. Adhatnak  100 milliót vagy egy milliárdot, de még azt is  visszautasítom Ez t úgy hívjuk, hogy hogy a Hassadim – adoményozás  preferálása a kapással szemben.

Lehetetlen  megmérni az adományozást, nincsenek neki  korlátai. Az egyetlen út, hogy mérjünk valamit, amikor ez a kapni vágyáson belül van. Ha képes vagyok egy milliárd dollárt kapni, ée én akarom is ezt a pénzt, de  az adományozást preferálom, akkor ez a mértéke az én adományozás iránti vágyamnak. Ugyanakkor, ha nincs vágyam arra, hogy kapjak, akkor semmi nincs, amivel mérhetem az adományozás vágyának mértékét.

Ennek a két ellentétes vágynak egyszerre kell jelen lennie. Szükségem van egy nagy vágyra és egy egy nagy élvezet érzésére, amit megkaphatok,és ugyanakkor  avágy kivetítésére.Íly módón  én az adományozást mindenek felett becsülni fogom. De hogyan lehet elvégezni ezt a korrekciót?

Csak a Fény – Ohr Makif.– képes arra, hogy garantálja nekünk ezt a korrekciót. Ha én preferálom a Hassadim Fényét, és visszautasítom a Hochma Fényét, akkor ennek megfelelően, a Hassadim fényének nagyságát mérem, még akkor is, ha az kifelé terleszkedik. A  Hochma Fénye másrészt  függőlegesen terjed, fentről lefele.

Önmagában a Binának nincs nagysága. Ha adományozni akarsz, csináld. Nem kell tőrődnöd azzal, hogy mennyit adományozol és kinek. De az adományozás nagyságát  mérhetjük a kapás vágyával, amely ellentétes az adományozással, és túljuthat rajta.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,627 seconds.