Dr. Michael Laitman

Szükségünk van a harmadik résztvevőre – a Teremtőre

A Végtelen Világban a vágy (Kli) tökéletes, és összeolvad a tökéletes Fénnyel egy egésszé. Együttesen az Univerzum legalacsonyabb szintjére ereszkednek – ebbe a világba, ahol a vágyat úgy érzékeljük, mint az emberi testet, és a Fény egyetlen szikrává zsugorodik, mely szikra tartja a testet életben.

Ahogy ez a két alkotórész leereszkedik, elvesztik egységüket, és ellentétessé válnak egymással. Mindez a személyen belül történik, és neki kell ezeket az alkotórészeket ismét felemelnie, annak érdekében, hogy összekapcsolja őket, ahogy azok a leereszkedés előtt léteztek. Ennek érdekében a személy állandóan nagyobb megszerzés iránti vágyat kap, és ez ellen – nagyobb Fényt. A feladata az, hogy a kettőt kombinálja, és ismét hasonlóvá tegye őket egymással.

Azonban ugyanakkor egy még nagyobb vágy jelenik meg a személyen belül – olyan mértékű önzőség, melyet még elképzelni sem tudott azelőtt! És ismét magára kell vonnia a Fényt, mely képes őt a csoporton és a tanuláson keresztül reformálni, annak érdekében, hogy vágyát a Fénnyel összekapcsolja, és megtalálja a hasonlóságot vele. Mindezt újra és újra meg kell tennie a spiritualitás mind a 125 szintjén.

Minden egyes alkalommal, ahogy túlteszi magát az adott önzőségi adagján, úgy tűnik számára, hogy már mindenen sikerült felül emelkednie. De minden múltbéli eltökéltsége, és sikere az adakozás irányában összeroppan, mikor akár egyetlen grammnyi extra adag önzőség jelenik meg benne. Ez ismét sötétségbe taszítja őt, a megértés hiányával, gyűlölettel és tehetetlenséggel együtt. és mindez azért történik, mert egyetlen apró önzőség adagot kapott ismét. És akkor megint erőt és a korrekció módját kell keresnie újra és újra. És annak érdekében, hogy ezt megtehesse szüksége van egy harmadik résztvevőre – a Teremtőre.

Mindez szándékosan van így elrendezve, hogy miközben alulról felfelé emelkedünk, és egyre mélyebb sötétséget érzünk növekvő vágyunkon belül, arra vágyunk majd, hogy korrigálhassuk magunkat, és megérezzük majd, hogy szükségünk van egymásra és a Teremtőre.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,622 seconds.