Dr. Michael Laitman

Add meg gyerekednek a tökéletes nevelést.

Fel tudjuk és fel kell használnunk a gyerek egoizmusát, hogy segítsünk neki fejlődni és előre haladni. Ahogy a kabbalisták mondják, a héj megvédi a gyümölcsöt. Bátorítanunk kell egy gyerek egoista törekvéseit, különben nem lesz ereje tovább haladni. Csábítanunk kell jutalmakkal, amelyek őrá várnak, és amit a Kabbala tudománya ad neki.

Hagyjuk, hogy a Kabbalát saját kedvére tanulja, hogy uralja a világot,  azon elv alapján, hogy „ Az én kedvemtől mások kedvéig”(Mi Lo Lishma, Lishma). Nekünk csak a helyes útra kell terelni ezt az energiát.

A gyerekek a példákból tanulnak, ezért kell a Kabbala űzeneteit  a helyes példákon keresztül megismertetnünk. Hogy egy gyerek megtanuljon valamit, meg kell ezt mutatnunk neki. Az  az egyetlen útja, hogy elültessünk egy hasznos magot a gyerekben, hogy egy világos példát mutatunk neki, nem pedig  szavak által tesszük ezt.

A gyereknek az ideális kifejleteket, a relációkon vagy interakciókon keresztül kell látnia., ahelyett, hogy megtanítanánk neki, hogyan viselkedjen. A példának külsőnek és valósnak kell lennie, de nem szabad feléje irányulnia. Különben az egoizmusa nem fogja elfogadni. Ellenkezőleg, ha többek között  egy adott típusú viselkedést figyelnek meg, a gyerek egoizmusa arra készteti őt, hogy  utánozza a viselkedést. Szóval mindaz amit tudunk kell, hogy a helyes példát kell a gyerek felé közvetíteni,

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,119 seconds.