Dr. Michael Laitman

Az egész világ a Te részed

Vágyunk az élvezetre egy szükséges dolog, mert nélküle lehetetlen lenne megtanulni az adományozást. Csak a  saját vágyam formáját tudom megválasztani, ami azt jeleni, hogy én azt csak mások számára tudom használni, nem a magaméra.

Akkor én a valóságot másképp fogom érzékelni, nem magamban, hanem magamon kívül, És akkor meg fogom érteni, hogy egy képzeletbeli világot láttam magamban. Valami rossz volt bennem, arra kényszerültem gondolni, hogy a valóság ketté oszlott , énrám és egy rajtam kívüli világra. De ha én megjavítom ezt az alkotórészekre való képzeletbeli felosztást, és újra összekötöm őket, egyesítve a világ összes vágyát, amelyek idegennek tűntek nekem,vagy rajtam kívül állnak, akkor én kisajátítottam egyetlen vágyat vagy Klit.

Szóval kiderül, hogy a probléma, amivel mi szemben állunk az tisztán pszichológiai, ahogy azt Baal Hasulam írja a „A Kabbalah tudománya „ című cikkében. Analizálnunk kell a vágyainkat, és látnunk kell mennyire hibáztunk, amikor másokat kívántunk kihasználni. Ha felfedezed, hogy minden körülötted a saját vágyad, akkor realizálod, hogy valóban merre vesztegelsz? Ez olyan mintha játszanál a pici fiaddal,  megpróbálva összezavarni és becsapni őt, azért, hogy profitálj belőle.

Szóval, ez pontosan az, ahogy mi a világgal szemben viselkedünk, ami idegennek tűnik a pusztító erőnek megfelelően. De, amikor az igazság feltárul, egy egészen különböző világot fogunk látni.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,636 seconds.