Dr. Michael Laitman

Egoizmusból altruizmusba való transzformáció

Kérdés :

Ha a személy arra kéri a Fényt, hogy hozza őt közelebb, ez nem egy egoista kérés? Mindenek felett, ezt azért akatja , hogy jobban érezze magát.

Válasz.:

Ez nem tesz semmit. Ezt úgy hívjuk, hogy called Lo Lishma ez azt jelenti hogy a személy önző  módon vágyik a spiritualitásra, saját javára. Érezni akarja a spirituális világot, a spirituális életet akarja elnyerni, és az igazi valóság érzetét, és érezni, hogy az élete nem megy kárba. Így vagy úgy, az élet megy tovább, és senki nem tudja, mennyi ideje van hátra. Az

Kezdetben semmi másra nem tudunk gondolni, csak a saját hasznunkra. Ezért ha nem kívánjuk önző módon a spiritualitást,  elképzelve, hogy az milyen jó nekünk, a Kabbalának lehetetlen lenne elérni minket. A spirituális út egoista odafigyeléssel kezdődik, ami Lo Lishma-nak hívunk, és azután ahogy az ember hagyja, hogy a Felső Világ hasson rá, Ohr Makif, és az ember egoista attitüdjét  felváltja egy altruista attitüd, ez a Lishma.

Ezért van az, hogy a személy egoizmusát úgy hívjuk, hogy ”segítés saját magával szemben.” (Ezer Kenegedo). Ez azért van, hogy ez egy olyan állapotba viszi, ahol hirtelen realizáljhogy „az én egoizmusom mindig az utamban van.” Eljut egy olyan pontba, ahol meg kell semmisítenie ugyanazt az egot, amit mindig arra használt, hogy segítsen neki, és mindig előre vezette. Mindazonáltal nem kell elpusztítania minden vágyát, csak a saját egoista intencióit.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,627 seconds.