Dr. Michael Laitman

Hogyan számolsz a végtelennel?

Nincsen esélyünk, hogy a mi egoista elménkkel megszerezzük a spirituális valóságot. Egyszerűen csak észleljük őt.  A spirituális érzékelést megszerzésnek(Hasaga)nevezzük, ami abból a mondásból jön, hogy „ a megkapás a kezünkben van”, ahol a „kéz” a korrigált egoista vágyat jelenti.

Ezért vannak bizonyos szabályok a Kabbala tudományában, „ A cselekedeteidből ismerlek Téged.”, „A bírónak nincs semmi mása, mint amit a szeme lát”, és így tovább. Ezek a mondások mutatják, hogy a Felső világot  a dolgok világos megszezésével kell feltárni

125 fokozatú megszerzésen megyünk keresztül.a kezdettől a végéig. Minden fokozat 25 egyéni   partzifumból vagy állapotból áll.( Baal HaSulamtól a „beit Shaar HaKovanot”.) Kiderül, hogy  a 125 fokozat, amit Sefiranak hívunk, mindegyike 25 saját formátumot tartalmaz, és ezek mindegyike megint 25 saját alformátumot, és így tovább a végtelenségig.

Ezt lehetetlenség kiszámolni. Mimcs egy specifikus szám, amely kijelölné őket. Csak egy magasabb szinten, ahol nincsenek sem számok sem betűk, csak ott foglalhatjuk magunkba ezt a sokféleséget, mert akkor új minőségünk és új elménk lesz. Akkor a formátumok száma egy magasabb minőségbe fordul, és  természetesnek és egyszerűnek fogjuk fel őket

Ezért a Partzfium, Sefirot végtelen száma,  a spirituális megszerzés világai és fokozatati csak a mi jelen eszünk számára tűnnek végtelennek. Mindazonáltal, a spirituális elme számára az egész le van egyszeűsítve az egyszerű adományozási vágy és szeretet vágyára, ahol kapcsolódást érzünk a  Teremtővel, mint egy egésszel, „Én , ahol mi a Fény, és a Teremtő egyek vagyunk.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,663 seconds.