Dr. Michael Laitman

A gyermek kérdése a szívből jön

Kérdés:

Amikor az ön leckéit hallgatom semmit nem értek belőle. Hogyan vagyok képes azt szívemen belül érezni?

Válaszom:

Elmondok neked egy titkot – senki sem érti a leckéket, és mégis mindig hallgatják azt. Hallgatják de nem értik, megint hallgatják és megint nem értik, újra és újra. Fokozatosan azonban az értelem kezd kifejlődni, és egy érzés kezd kialakulni az emberben, ami képessé teszi arra, hogy elkezdje felismerni és érezni a dolgokat.

Az újszülötteknek ugyancsak nincs megértésük kezdetben, de minden nap növekszenek, elkezdenek utána sétálni, beszélni, és lassan olyan naggyá válnak, mint te, és még tovább érnek és növekszenek.

A személy soha nem érti ma azt meg amit holnap már tudni fog. A személy éli életét, növekszik és figyel, és ezek után lassan egy lehetőség nyílik meg a szívében, és ezáltal többet képes érezni és megérteni. Az érzések egy teljes skálája jelenik meg a szívében, és ezáltal sok új ötlet, gondolat születik elméjében. Ezáltal válik világunk egyre nagyobbá.

De a mi mostani világunknak van egy határa, és mi most túl akarunk lépni ezen a határon. Mi már ezen a határon állunk, és ki akarunk törni “buborékunkból”. Annak érdekében, hogy szabaddá válhassunk egyre többet kell odafigyeljünk, és meg kell próbálnunk érezni: egy hatalmas belső nyomást kell felépítenünk a láthatatlan fal ellenében. Egyre többet, és egyre erősebben nyomulunk a fal ellenében, ameddig az megreped, és mi pedig végre kitörünk a nagy, külső világba.

Álljon itt egy kis kitérő magyarázat a felnőtteknek. A mi világunkban az élet azzal kezdődik, hogy a férfi magja behatol a nő ováriumába, mely azt jelképezi, hogy az adakozás egy kis szikrája behatol a megszerzés szférájába. És ezáltal egy új élet kezd kialakulni.

Ma azonban el kell hagyjuk ezt a burkot, buborékot, mely fejlődésünk során egyre nagyobbra nőtt. Itt az idő, hogy ismét kilépjünk a “valóságba”.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,184 seconds.