Dr. Michael Laitman

A vallás az egy emberi találmány, mely csak elszakadást okoz

Kérdés:

Amennyiben problémák jelentkeznek kevert (zsidó és nem zsidó közötti) házasságokban, a Judaizmus képviselői azt mondják, hogy az ilyen házasságokat a Teremtő nem hagyja jóvá. Akkor miért teremtett az Isten ilyen sok “kevert” családot?

Válaszom:

Én semmi problémát nem látok a kevert családokban. Manapság a legtöbb család ilyen “kevert” jellegű, mind Amerikában, mind Oroszországban. Amennyiben az egyik fél nem vallásos, akkor általában nincsen probléma. A Kabbala a vallások felett helyezkedik el, és az egész emberiség egységéről beszél az egy Teremtőn belül. A vallásokat az emberek találták fel, és ezéltal elszeparálják magukat egymástól.

Kérdés:

Nemrég fedeztem fel, hogy az apám oldaláról zsidó származású vagyok, őseim Portugáliában éltek a Közép Korban, és arra kényszerültek az Inkvizíció által, hogy vagy változtassanak vallást, vagy hagyják el az országot. “Maran”-oknak hívták őket. Hogyan viszonyuljak mindehhez?

Válaszom:

Semmit ne változtasson, és csak élje életét, ahogy eddig tette. Több millió magához hasonló ember él a világban. Mindannyian elérjük majd egységünket és összeolvadásunkat egymással, és formánk egyenlőségét a Teremtővel.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,109 seconds.