Dr. Michael Laitman

Felül kell emelkednünk akadályainkon és egoizmusunkon.

Hogy elérjük a spiritualitást, szükségünk van az egoizmusunkra, hogy  felülemelkedjünk rajtuk. Nem kell eltávolítanunk az akadályokat, felül kell emelkednünk rajtuk.

Ez az alapvető különbség a Kabbala és más spirituális módszer, vallás és hit között. Ezek megtanítanak arra, hogyan szabaduljunk meg problémáinktól, hogyan nyugodjunk meg, így mindenki kényelmesen fogja magát érezni.

Ez  az az elv, amely alapján az egész világ működik.  Mindenki nyugtatja magát, ahogy leginkább tudja, beszél egy pszichiáterhez, kábítószerezik, harcol, komfortérzést keres az alvásban, alkoholban, vallásban és egyéb jutalmakban ezen a világon.

Amit a személy csinál, az nem más, mint hogy törölje a kényelmetlen érzéseket.

Ezen elv miatt a vallás vonzza az embereket azzal, hogy lecsillapítja egoizmusukat, De minden fordítva van a Kabbalában, teljes egoizmusodat fel kell használnod, növelned kell azt, és felül kell emelkedj rajta.

Ezért, ha egy személy ki akarja javítani az egoizmusát, és át akarja fordítani adakozásba, szüksége van a Fényre, hogy kijavítsa az egoizmusát. Pontosan arra az erőre van szűksége, amelyik létrehozta az egoizmusát, mert ez az erő fog most segíteni neki, hogy felülemelkedjen rajta.

Ha a személy csak elnyomja az egoizmusát, akkor nincs szüksége a Fény és a Teremtő újbóli előfordulására. Magától rátalál valamilyen vallásra és módszerre, és kényelmesen érzi magát.

A különbség minden más módszer és a Kabbala között, hogy a Kabbala nem csillapítja le az egoizmust, hanem inkább élénkíti.

Ezért, csak a Kabbalista módszer az, amelyik dolgozik az egoizmussal( nem elnyomja, hanem értékeli és használja azt), és eljuttatja a személyt a Felső Fényhez.

Aktuálisan, a személynek szüksége van a Fényre, hogy leigázza az egoizmusát, és felül emelkedjen minden akadályon. Ez a gyakorlati spirituális munka.

Ha a személynek nincs szüksége a Fényre, a Teremtőre ahhoz, hogy felülemelkedjen az akadályokon és egoizmusán, akkor soha nem fogja elérni az adakozás szintjét.

(Az Eurázsiai Kongresszus második leckéje)

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,152 seconds.