Dr. Michael Laitman

Terjesztenünk kell a Kabbala szándékolt célját is, nem csak a bölcsességét.

Mindannyian kis egoisták vagyunk. Egyénileg nem vagyunk az ellenkezője az egyszerű Természetnek  Kifejlesztve  az egoista vágyakat, a Természet arra késztet minket, hogy beteljesítsük ezeket a vágyakat.

Mindazonáltal, most elértük  maximális egyéni egoista fejlődésünket Ez evidens az élet ürességének érzésén keresztül, és aktivításunk minden körében lévő krízisben, minden személyben, benne és körülötte.

Túl a maximális (és üres) egoizmuson, bebizonyosodott, hogy mint egyetlen egoista mechanizmus rendeződünk, ami ellentmondásban van az egyszerű  Természettel. Két ellentétes rendszer formálódott, a Vezérlő rendszer (a Teremtő), és a rendszer, amit vezérlünk(egy globálisan összerendezett társadalom). Ezért elkerülhetetlenül fogjuk érezni azt az ellentmondást, ami az altruista természet szintje, és ez egoista emberiség között van, ami a problémája  minden személynek, és a társadalomnak(járvány, szociális krízis, más természeti katasztrófák stb)

Csak most lépünk be abba a periódusba, ahol a globális  egoizmust „nulláról” tárjuk fel. Általánosan, a növekedés, mint szenvedés manifesztálódik, amelynek célja, hogy elvezessen mindannyiunkat a globális egoizmus realizálásához, mint ami az oka  minden bajunknak és szenvedésünknek. A szenvedés folytatódik, amíg el nem érjük azt a vágyunkat, hogy kijavítsuk egoizmusunkat  a globális adakozás és szeretet szintjére, elvezetve rendszerünket viszonyaink azon rendszerébe, amely ekvivalens a Természettel (a Teremtővel)

A Kabbala tudománya elmagyarázza, hogyan vigyük végbe ezt a változást minden személyben és a társadalomban,  ezen tudás nélkül képtelenek lennénk kijavítani magunkat. Az egyetlen kérdés csak a fájdalomnak az a mennyisége, amit el kell viselni annak érdekében, hogy a Kabbala tudományát implementáljuk kijavításunk céljából.

A próféták úgy írják le a lehetséges szenvedést, mint „a világ végének képét” A Kabbala elterjesztése magyarázatot ad a szenvedés okára, és megmutatja, hogyan fog a társadalom változása mindenkit megváltoztatni a jóságá.

Ezért a Kabbala elterjesztése a világban, elsősorban a szándékolt cél elterjesztését jelenti, mint sem a bölcsesség elterjesztését. Amikör elérünk a határig, hogy  realizáljuk a szükségletet, akkor kell a javítás módszerét elterjeszteni. Ez az ahogy mi felépítjük a tanulásunkat.

(Az Eurázsiai Kongresszus második leckéje)

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,114 seconds.