Dr. Michael Laitman

A Kabbala terjesztése a Teremtő partnerjévé tesz minket

Én állandóan megismétlem, hogy annak érdekében, hogy sikeresek lehessünk a Kabbala tanulásában, azt terjesztenünk, disszeminálnunk is kell. Azonban úgy érzem, hogy a “disszemináció” az nem egy jó szó, mivel azt érezteti, mintha ügynökök lennénk, vagy biztosítási ügynökök, akik valamit másokra akarnak erőszakolni. Amikor mi a Kabbala terjesztéséről beszélünk mindez úgy hangozhat, mintha mi valamit másokra akarnánk erőltetni.

Manapság a “disszemináció” szó üzleteléssel kapcsolódik össze, vagy bizonyos termékek terjesztésével. Így amikor a Kabbala terjesztéséről, disszeminációjáról beszélünk, azok akik nem ismerik ezt a kifejezést, azt hiszik, hogy itt valami üzletelésről, vagy kereskedésről van szó, hogy mi valamit profit érdekében adunk el. Más szóval ez a szó elég sikamlós.

De ugyanakkor egész életünk disszeminációnak számít, mivel a szó valódi értelme az, hogy egyre közelebb vonjuk magunkat a Teremtőhöz, tágulva, növekedve, felfedezve és megszerezve. Az egész teremtés disszeminációval kezdődik. Mindez azt jelenti, hogy mindaz egyetlen pontként kezdődik, ahol hirtelen, a semmiből valami létező született – Yes Mi Ain (valami a semmiből), és utána ez a valami keresztül megy, disszeminálódik a Közvetlen Fény négy fázisán keresztül, létrehozva az összes világot a mi világunkat beleértve.

Az utolsó spirituális szint betör a mi világunkba egy egyetlen apró spirituális szikraként. A világunk minden anyaga, az egész Univerzum ebből a szikrából születik a Nagy Durranás folyamatában, és utána tovább disszeminálódik. Ez hasonló módon fejlődik tovább, ameddig kialakítja Naprendszerünket, a bolygónkat és mindent ami azon létezik.

Mindez a Teremtőnek a teremtményekbe való disszeminációját jelenti annak érdekében, hogy a teremtést magával egyenlővé tehesse. Mindez a Fény hatása alatt történik, az Ő adakozási tulajdonsága által. Valójában mindenfajta születés, vagy fejlődés disszeminációnak minősül. Más szóval a valódi belső tulajdonsága a disszeminációnak az a Teremtővel való partnerséget jelent. Ez azt jelenti, hogy mindezzel segítjük a Teremtőt, hogy véghez vigye, és felfedje az Ő eredeti ötletét, hogy a világ vele együtt cselekedjen, működjön.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,145 seconds.