Dr. Michael Laitman

A Machsom elleni támadás azt jelenti, hogy megszületünk a spirituális világban

Kérdés:

Ön több alkalommal beszélt a “támadás” elképzeléséről. Kit vagy mit támadunk? Elérhetjük ezt az állapotot most, főleg a Kongresszusok alkalmával, és hogyan vagyunk képesek egymást segíteni ennek elérésében?

Válaszom:

Igazából a spirituális világot egy támadás alatt érhetjük el, amikor a Felülről érkező nyomást azonnal egy alulról érkező nyomás követi. A spirituális világba való átjutás úgy történik, mint egy kisbaba megszületése. Amikor az embrió kifejlődik, az fejjel lefelé fordul, és utána megszületik.

Fejjel lefelé fordulás azt jelenti, hogy a személy teljesen megváltoztatja a saját magáról, és a világról alkotott képét. Ami fontosabb, illetve kevésbé fontos helyet cserél. Szóval a fejjel lefelé fordulás azt jelenti, hogy megváltoztatjuk értékrendünket. Ahogy a személy képes minderre, megtörténik spirituális megszületése. Más szóval szükség van a nyomásra a személy (a kisbaba) részéről, és szükség van nyomásra az anya (a Teremtő) részéről is.

Azokon az erőfeszítéseinken keresztül, hogy hasonlóvá váljunk a Felső Szinttel, és hogy megtaláljuk a barátok közötti megfelelő egységet, nyomást vonunk magunkra Felülről, hasonlóan a szülési fájdalmakhoz (Tsirey Lida). Héberül a “görcs, összeszorulás” szó (Tsar, Tsirei) a “keskeny” (Tsar) és “szenvedés” (Tsarot) szavakból származik. Mindez azt jelenti, hogy a szülési görcsök egy keskeny állapotot hoznak létre, és olyan sok szenvedést, hogy azok által mi ki leszünk nyomva a Machsom-on keresztül a spirituális világba.

A Machsom az a keskeny hely, amin keresztül a személy megszületik. Ennél fogva nem kell félnünk a keskeny állapottól, és a szenvedéstől. Egyszerűen fejjel lefelé kell fordulnunk, és meg kell szülessünk.

(Az Eurázsiai Kongresszus leckéjéből, 2OO9 október 23.-án)

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.