Dr. Michael Laitman

Hogyan tudjuk valójában megízlelni a Teremtőt?

Kérdés:

Az egyik lecke alkalmával azt a példát adta, hogy a kisbaba mindent a szájába tesz, és azon keresztül érzékeli a világot. Emlékszem arra a kifejezésre, hogy: “Kóstold meg, és lássad, hogy a Teremtő jó”. De hogyan vagyok képes Őt megkóstolni?

Válaszom:

Az, hogy valamit megkóstolunk nem azt jelenti, hogy azt kibróbáljuk, és utána elutasítjuk azt. Ez a kifejezés arról szól, hogy csak azáltal, hogy megkóstoljuk a Teremtőt lehetünk biztosak abban, hogy Ő (az adakozás tulajdonsága) az jó, és érdemes mindezt megszerezni. Mindezt azáltal tudjuk majd, hogy képesek voltunk megízlelni, azaz magunkon belül azt érzékelni. Ez az amit a Kabbalisták az alatt értettek, hogy először ki kell mindezt próbáljuk, hasonlóan ahhoz amikor valamit olcsón akarunk vásárolni, de aztán mégsem vesszük azt meg.

Azonban a spiritualitásban először meg kell vegyük a dolgot, és csak utána, miután azt megvettük, és belemélyesztettük fogainkat leszünk képesek tudni, milyen is az íze. Mindez vazért van, mert beleegyezünk abba, hogy megszerzés helyett adakozni fogunk, és utána meglátjuk, hogy nincs is annál nagyszerűbb dolog!

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,240 seconds.