Dr. Michael Laitman

A Teremtő megérintése a szívben található ponton keresztül

Kérdés:

Hogyan vagyok képes legyőzni a gyűlölet és zavarodottság érzéseit a spirituális úton?

Válaszom:

A spirituális fejlődés alatt nagy mennyiségű gyűlöletet és irigységet érzünk, együttesen azokkal a vágyakkal, hogy uralkodjunk, és mindent amit nem szeretünk elpusztítsunk. A spirituális edény mindezen materiális vágyak, beleértve a szeretetet a hatalom és irégység iránt, felett épül fel.

Az egyetlen módja annak, hogy ezt megtegyük az, hogy nagyobb fontosságot tulajdonítunk a Teremtőnek, és a Vele való kapcsolatnak, még akkor is, ha ez a kapcsolat egyoldalú (a mi irányunkból) és úgy tűnik számunkra, hogy Ő azt sem tudja, hogy mi létezünk. Mindennek elégnek kell lennie ahhoz, hogy képesek legyünk a hatalom, és hírnév élvezetei fölé emelkedni.

A kapcsolatnak ezt a pontját hívjuk a szívben található pontnak. A személynek semmi másra nincsen szüksége az Adakozóval való kapcsolaton kívül, melyet az összes többi vágya segítségével ér el.

Nagyon sok embernek adatott meg az a lehetőség, hogy meg legyen számára ez a csatlakozási pontja a Teremtővel, azonban ők azt mégis elengedték, és nem szerezték meg ezt a kapcsolatot. Amennyiben most indulunk spirituális útunkon, attól kell leginkább félnünk, és óvatosnak lennünk, hogy velünk ugyanez ne történjen meg.

Még akkor is, ha az egész világ globálissá vált, és a spirituális út ma mindenki számára nyitva áll, nincsenek kompromisszumok a spirituális megértéssel, és felfedezéssel kapcsolatban. Mindazt a formák egyenlőségének törvénye működteti a vágy és a Fény között, és ennél fogva lehetetlen figyelmen kívül hagyni bármilyen feltételt annak érdekében, hogy a felfedezés szintjére emelkedjünk.

Az igaz, hogy az idő “sűrübbé” válik, de mindettől függetlenül minden személynek keresztül kell mennie a számára szükséges korrekciókon.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,657 seconds.