Dr. Michael Laitman

Csak olyan személy képes Kabbalát tanulni, aki már rendelkezik spirituális megértéssel

A tanulónak, aki a Kabbala tudományát tanulmányozza van egy problémája, annak érdekében hogy megértse, amit a tanár mond, annak szintjén kell lennie. A tanár lehet hogy nagyon magas spirituális szintről beszél, de mivel minden szint hasonlít egymásra, és midegyiknek azonosak a részletei, miint a többinek, a tanuló legalábbis meg tudja érteni, amit mondanak neki az ő jelen spirituális szintjén.

Mindazonáltal, ha a tanuló nem emelkedett fel semmilyen spirituális világba, és csak ezen a világon létezik, akkor ő nem értheti meg az  ágak nyelvét. Az ágak nyelve azt jelenti, hogy a személyt ugyanúgy érdeklik a dolgok amik ezen a világon léteznek, az ágak., mint a gyökerek  a spirituális szinten.  Akkor ő világosan fogja  érteni az összekötetést a kettő között, és felfogja, amit a tanár mond

De ha a tanuló nem fogja fel a gyökereket, akkor nem fogja fel azt sem, amit a tanár mond neki. A tanár fog olyan szavakat mondani, amiket a tanuló nem fog tudni azonosítani. Ha a személy csak a szót érti, és nem érti az ágakat, mert nem ismeri a gyökerüket. A ágak a gyökerekből jönnek. Nem lehet egy ág sem a gyökerek nélkül és egy gyökér sem az ágak nélkül. Az ágak nyelve  érvényre sem juthat, hacsak nem teszi magáévá a spirituális lényeget, az ágak gyökereit.

Ezért a tanuló nem értheti meg a tanárt, amíg el nem jut a sprituális gyökerekhez. Csak akkor lesz képes felfogni az összekötetéseket a gyökerek és ágak között annk alapján, amit a tanára mond neki. Szerencsétlen dolog, de ez a tény.  Ezért a Kabbala tudományának tanulmányozása csak azoké akik spirituális érdeklődést mutatnak

Ha egy személyben nincs szándék a spirituális elérésére, akkor világosan kell látnia a tényt, hogy  nem tanulmányozza a Kabbala tudományát. Csal a „csodálatos tulajdonságot (Sgula) „ kell használni , hogy feltárjuk a gyökereket. Ez az egyetlen cél, amiért tanulunk-

Ezért aztán nem kell zavarban lennünk, hogy megpróbáljuk összeszedni a tudást „valamiről”, csak arra a tényre kell fokuszálni, hogy kell nekünk a Fény, amelyik újjá alkot, és nekünk ez olyan gyorsan kell, amilyen gyorsan csak lehet. Ha felfogjuk a gyökereket a Fény segítségével., akkor megértjük miről beszél a Kabbala..Ha tanulmányozzuk azokat a koncepciókat, amit a könyvek leírnak, akkor a tudományt fogjuk tanulmányozni. Pillanatnyilag  nem tanulmányozzuk, mert nem ismerjük a kapcsolatot a gyökerek és ágak között, mivel még nem értettük meg a győkeret.

A Kabbala tudománya a spiritualitás megszerzésével kezdődik, és nem előbb mással. Előte csak törekedhetsz arra, hogy kiválthasd a Fény befolyását rajtad. (Sgula)

ft


Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,612 seconds.