Dr. Michael Laitman

Az életünk olyan, mintha ébren álmodnánk

Honnam tudom, hogy mi történik a világban körülöttem? Valami megüti a dobhártyámat, ez átmegy az idegrendszeremen, és elektrokémiai folyamatokat vált ki  az agyban.. Ezek a folyamatok keresztbe hivatkoznak egymásra, ezután megfejtem az információt, és összehasonlítom azzal, ami már tárolva van az agyamban.  Mindez azért történik az érdekemben, hogy meg tudjam különböztetni a hangokat, szavakat képezzek belőlük, és esetenként megértsem a jelentésüket.

Sokféle folyamat zajlik az agyunkban, hogy lehetővé tegye nekünk, hogy „külső” ismeretekre tegyünk szert, és hogy benyomásunk legyen róla.. Megértjük ezeket a rendszereket, mert ezek a kielégítendő vágyaink különböző szintjein léteznek: élettelen, növényi, állati és emberi Ez az a hely, ahol a elektromos és kémiai reakciók történnek, és a megfejtésük és kereszthivatkozásaik is.

Minden ilyen folyamat egy kielégítendő vágyat tartalmaz, és minden ezen a vágyon belül történik.  A tudatalattink megszűri az információkat, mielőtt azok egyáltalán belépnének a gondolkodói folyamatainkba. Minden előnytelen információ kiszűrődik, és csak a kívánatos információkat fogadjuk, bár ez is tartalmazhat ijesztő dolgokat.

Mi a vágyainkhoz „vagyunk kötve”  és ezért egy torz képet kapunk a valóságról. Mindazonáltal nem figyelünk fel ezekre a torzulásokra, és csak a készre gyártott képet látjuk, amit a tudatalattink még megszűr.

Ezért van az, hogy nem tudjuk felfedni a spirituális tartományt ebben az állapotban. Jelen percepciónk csak a mi materiális valóságunkat írja le. Nincs mivel összehasonlítanunk ezeket a képeket, és ezért senki sem realizálja azt, hogy aktuálisan hol vagyunk Még csak nem is érezzük magunkat, olyan, mintha aludnánk.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,136 seconds.