Dr. Michael Laitman

Az egység uralkodik mindenek felett

Egy védőernyő (Masach)  az egy antiegoista erő, amely blokkolja a Fény útját. Lehetővé teszi az egyik alkatrésznek, hogy belépjen a spirituális Partzuf –ba, hogy „belső fénnyé” váljanak, mivel a másik része a Fénynek, amely nem kapható meg az adakozás mentén, az kívül marad és „Körülölelő Fénnyé” válnak.

A Belső és a Körülölelő Fény egymásnak ellentétei, még akkor is, ha ea kettő ugyanaz a Fény. Ez azért van, mert csak  a védőernyő volt, ami szétválasztotta őket, mindegyikhez másképp viszonyulva. Ez olyan, mint amikor két barátom jön a házamba, és szeretnének bejönni. Az egyik vidám, másik keményen elfordul. Hogyan fogja ez a két barát érezni magát, hisz mindenk felett, én választottam szét őket!

Ugyanaz a dolog történik itt. A Fény ami egy egészként érkezik, az ernyő által két részre oszlik. Ez a két rész különbözik egymástól., de csak az ernyő egyik másikhoz viszonyított  attitüdje szempontjából. Ezért van az, hogy a két Fény igyekszik megszüntetni az ernyőt, hogy még egyszer egyesüljenek, és hogy úgy érezzék, hogy az ernyő az ő oldalukon van. A Belső Fény azért akarja megszüntetni az ernyőt, hogy a barátját is elfogadják. A Körülvevő Fény azt mondja: Ha nem akarod mindkettőnket akkor nem kapod meg egyikünket sem.

Az-e ez, hogy az ernyőt választás nélkül hagyják és ez kiváltja a döntését. Ez felemeli és kiűzi az összes  Fényt. Szóval mi az a döntés amit kivált?  A döntés az , hogy kettéosztjuk a Fényt. A korlátot, amit közéjük tettünk el kell távolítanunk. Ezt a folyamatot az ernyő gyengítésének (vékonyításának) nevezzük. A Fény egysége erősebb, mint a korlát, ezért amikor az ernyő keresztül akar feküdni rajta, és a Fény legyőzi az ernyőt  egyesülésének erejével.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,113 seconds.