Dr. Michael Laitman

A múlt teljes felhagyása egy új kezdetet nyújt nekünk.

Kérdés:

Mostan a negatív oldalon állok, pontosan az adakozás túloldalán. Azt jelenti-e ez, hogy ha át akarok menni a túloldalra, akkor csak a nullponton keresztül mehetek?

Válaszom:

Ez pontosan így van. Az út némely pontján „korlátozni kell a vágyainkat” (Tzimtzum Aleph) időlegesen abbahagyva az élvezet vágyának alkalmazását.  Később az ellenkező irányba fordítjuk őt, úgy hogy az adakozás  vektorát illesztjük hozzá.

Például mondjuk felszedtem magamra némi súlyt és észreveszem , hogy itt az  ideje annak,hogy vissza nyerjem a formámat. Szóval böjtölök egy egész napot, és a következő naptól képesek leszek arra, hogy más étkezési minta szerint egyek. Megváltoztatni magamat az nehéz, de ha felhagyok teljesen a múlttal, lehetségessé válik, hogy egy új útra térjek.

Ugyanez igaz egy spirituális folyamatra: Annak érdekében, hogy feljussuk egy új fokra, teljesen el kell szakadnom a mostanitól. Először mindig a korlátozásnak kell jönnie, amit egy újraértékelésnek kell követnie. Így leszel sikeres. Egy teljes elhagyás eliminálja  magad elrejtését , ehelyett új életet kezdhetsz.

Ez az a folyamat, egy új állapot születik a spirituális fokozatok között, és nekünk ebből a példából tanulnunk kell.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,619 seconds.