Dr. Michael Laitman

Beléptünk egy új korba.

Kérdés:

Amikor olvasod Baal HaSalam könyvét, akkor ő valójában egy spirituális felemelkedésért fohászkodik, de nekünk nincs ilyen fohászunk. Miért van ez?

Válaszom:

Ő azért fohászkodik, mert ismeri és látja is a valódi helyzetet. Ha egy anya tudja, hogy a gyermeke beteg, ő fohászkodik, de a gyerek nem érez semmilyen fájdalmat, és tovább játszik a kiságyában. Láza van, de nincs ötlete, hogy ezt tüdőgyulladás okozta-e vagy vírus. Az anya tudja, a gyerek nem.

Visszatérve hozzánk, Baal HaSalam valóban fohászkodik, de minket nem nagyon érdekel.  Mi olyanok vagyunk, mint egy személy, aki kiesik a tizedik emeletről, de nyugodt marad. „Hogy vagy?” kérdi valaki, amikor elhagyja a nyolcadik emeletet. „annyira amennyire jól”, válaszolja.

És rendben van, annyira amennyire jól  Ezért Baal HaSalamot annyira komolyan kell vennünk, mint egy doktor véleményét; de nem úgy, hogy megijesszen bennünket, de hogy megsúgja, hogy hogyan javítsuk ki magunkat.  A kijavítás  az egyetlen módja a betegségből gyógyulásnak És bár a gyógyulás nem olyan egyszerű, nemcsak az egészségünket állítja helyre, segít abban is , hogy elérjük a Tökéletességet.

A Kabbala tudománya nem szándékozik megjavítani a helyzetünket ezen a világon; ellenkezőleg soha nem érjük el a békét. Az előttünk  álló szituáció egyre veszélyesebb lesz, amíg meg nem értjük, hogy meg kell tennünk a szükséges korrekciókat, ahol az emberiség egy magasabb szintre emelkedik. Beléptünk egy új korba, .De van itt egy erő, számunkra előkészítve, amit  “Mashiach,” –nak hívunk. Amelyik elvisz bennünket (Moshech) az egoista vágytól, az adakozás vágyába. Nekünk fel kell használni ezt az erőt.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,141 seconds.