Dr. Michael Laitman

Spirituális születésünk rajtunk múlik

Erre a világra jöttünk, hála a szüleinknek. De sok tulajdonságunk azelőtt lett maghatározva és kifejlesztve  bennünk, mielőtt megszülettünk. Ezeket előző életünkből vagy reinkarnációnkból örököltük, amiket ezen a világon éltünk meg.

Mivel fejlődünk, elfogadunk mindent, ami magától értetődő Először egy személy saját magát érzékeli, és a világot, amiben létezik, azután jönnek a szavak,  kognició és megértés. Minden lassan és természetesen bontakozik ki, . és észre sem vesszük, hogy valójában ez a folyamat mennyire sajátságos és természetellenes.

De a Felső Világ bejáratát természetellenesnek tartjuk, habár mi ugyanazon az egzakt módón tárjuk fel, mint ahogy ezt a világot saját magunk számára is felfedeztük.  Először vágyunk keletkezik arra, hogy megszülessünk a Felső Világra,  „ a spirituális mag termése „ (a pont a szívünkben, a lélek embriója). Aztán  olyan helyre vetődünk, ahol kifejleszthetjük a pontunkat, ezt a helyet a méhnek nevezzük ezen a világon, és csoportnak a spirituális világon.

Nem úgy beszélünk az emberekről , mint akikkel szembe kerültünk, és akik a társaink, de ehelyett  a Teremtő felé küldött más vágyódásáról beszélünk, ugyanolyanról, mint a miénk. Korrekt módon építve az attitüdünket feléje, biztosítjuk a helyes környezetet a spirituális növekedéshez.

Ha egy személy születik a mi világunkra, az ő fejlődése erőteljes.  Seki sem kéri a beleegyezésünket, és mi akkor tele vagyunk tudással, benyomásokkal, viselkedési mintákkal, és definíciókkal, hogy mi jó és mi rossz, mindenféle szabad akarat nélkül. Mindazonáltal spirituális fejlődésünkben , a spirituális erő, ami fejleszt minket , az „Apa és Anya”  (Aba ve az Atzilut világban), azt kéri tőlünk, hogy független döntést hozzunk a spirituális fejlődésünkre. El kell döntenünk, hogy hogyan csináljuk ezt, milyen jövőbeli állapotra vágyunk, és milyen célt akarunk elérni

Arra vagyunk kérve, hogy használjuk szabad akaratunkat,  hogy megértsük és felfogjuk, hogy mit csinálunk és merrefelé haladunk.  A spirituális növekedés és alakzat hasonló a fizikai fejlődéshez, de ezeket a vágyunk aktiválja. Ez a különbség.

Ezért a mi világunkon rabszolgák vagyunk ( mint az állatok), miközben a spirituális világban szabad teremtmények vagyunk ( emberek, Adam azt jelenti hasonló a Teremtőhöz) Megteremtem az „anyaméhet” körülöttem, a magam módján. Ez az a csoport, amibe én beleágyazódom, mint egy magocska. Mindenkitől megkapom azt, amire szükségem van a fejlődésemhez, beleértve a táplálást, erőt, megértést, és példákat.

Amikor egy csoport vágyai a sajátommá válnak, és kész vagyk arra, hogy kinőjem őket, , akkor én megszülettem a Fényre.  Tehát én Aviut 0 –ról Aviut 1- re növekedtem, és egy spirituális embrió lettem. Mostantól kezdve használhatom a Teremtő erejét, hogy magamat alakítsam. Saját erőforrásaimat használva haladok előre, és fokozatosan kezdem megérteni, hogy nevel engem a Teremtő. Idővel felnőtt leszek és bölcs, mint ő, azon elven alapulva, hogy „ A tetteid alapján ismerlek meg téged (olyanná leszek, mint te)” Ez az, ahogy a személy azonossá válik a Teremtővel.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,113 seconds.