Dr. Michael Laitman

Milyen fajta szeretet fog győzedelmeskedni?

A mi élvezet iránti vágyunk két részre van osztva: a korrigálatlan részre (magunk iránti szeretet) és a korrigált rész (a Teremtő és felebarátunk iránti szeretet). Mi ebből a világból a Végső Korrekcióhoz azáltal haladunk, hogy gondozzuk a korrigált részt, és lecsökkentjük a korrigálatlan részt a lélek minden vágyában, az elsőtől a 613.-ig.

Amennyiben a magunk iránti szeretet 1OO%-os, de mi azért beszélünk a Teremtő szeretetéről, akkor azt vallásnak hívjuk. Az emberek nem is érzékelik, hogy szeretetük teljesen önző, és nincsen meg a kritikus megközelítésük, a bal oldal.

Amennyiben a személy megszerzi a bal oldalt, akkor elkezd abban kételkedni, hogy valóban szereti-e a Teremtőt, és megpróbálja analizálni vajon magát szereti-e vagy felebarátját, és vajon egyátalán szüksége van-e erre a szeretetre vagy sem. Ezek a részletek saját maga szemszögéből és másokkal kapcsolatban kerülnek megfigyelésre. Amennyiben a személy nem kap támogatást környezetétől annak érdekében, hogy azzal képes legyen együtt dolgozni, hogy energiáját a környezetébe fektesse és attól a megfelelő behatást megkapja, akkor a bal oldal felfedezése igazából káros lehet számára a spirituális úton. Akkor kérdései eltávolítják őt a spirituális úttól és visszatérítik őt a mindennapi életbe.

Ez történik, amikor a személy nem próbál meg minden eszközével a csoporthoz kapcsolódni annak érdekében, hogy a spirituális cél nagyobb fontosságának érzetét megszerezze (hogy ezt a fontosságot a csoporttól megkapja), hogy ez a cél mindennél magasabb legyen számára, beleértve földi, egoisztikus céljait.

Csakis a “mi a fontosabb” értéke határozza meg, hogy a személy megmarad-e a spirituális úton, vagy azt pár évre, vagy akár néhány életciklusra elhagyja, miközben szokványos éetet él. “Van-e fontosabb cél az életben?”. Ez az a kérdés melyet minden egyes személynek állandóan kérdeznie kell magától.

Amennyiben a személy nem kap támogatást környezetétől, akkor úgy tűnik számára, hogy vannak az életben fontosabb dolgok is, mint a Teremtő iránti szereret, mint család, karrier és más emberek véleménye. Akkor elakad útján a cél felé, és addig egy helyben áll majd, amíg meg nem kapja az előre jutáshoz szükséges hajtóerőt, vagy a szenvedés által, vagy egy új inspirációs forrásból.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,131 seconds.