Dr. Michael Laitman

Az egész világ a mi vágyunk

Mi nem tudjuk mi a Fény maga, mi is az az Acmuto. Mi csak azokról a formákról vagyunk képesek beszélni, melyeket a Fény vágyunkba ültet. Ezen kívül nem vagyunk képesek semmit sem megérteni vagy érezni.

Amikor én vizet iszom, nem tudom mi is a víz aktuálisan rajtam kívül. Csak azt tudom, hogy az hogyan érződik az én érzéseimen belül, az én érzékszerveimben. Ez az egyetlen dolog amiről képes vagyok beszélni, és ennél fogva le tudom írni a vizet, hogy az nedves, hideg, édes vagy savanyú. Én csak az én nézőpontomból vagyok képes azt leírni, a Kli-m nézőpontjából. Ezért van az, hogy mi csak a Kelim-ekről és azok benyomásairól vagyunk képesek beszélni, azokról a formákról és érzésekről, melyek azokban jelentkeznek.

Úgy tűnik nekem, hogy a zuhanyban állok, kinyitom a csapot és élvezem ahogy a víz rám csobog. De a csap, és a rám ömlő víz, és a víz ami bennem van ha azt megiszom, mind az én saját edényeimben (Kelim) van.

Ha megértem a megfelelő koncepciókat, akkor képes leszek a Zohár könyvét megfelelő módon olvasni.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,121 seconds.