Dr. Michael Laitman

Mit jelent ma Noé bárkája számunkra

Zohár: Abban az órában, amikor a világ csordulásig telt az emberek bűneivel, és ezért ítéletben részesült, jaj annak az igaznak aki abban a világban él, mivel ők az elsők, akiknek válaszolniuk kell a gonoszak bűneiért.

Szóval hogyan volt Noé képes az özönvíz elöl elmenekülni, és nem bűnhődni a generációjának bűneiért? A Teremtő azt akarta, hogy ő legyen felelős a világ utódaiért, és ezért mentette meg őt.

Nagyon sok gonosz ember (önző vágyak) vannak a világban (az emberen belül), de ők nem voltak képesek kihasználni a Noé jó vágyait (az egyetlen spirituális vágy, a szívben található pont). Ezért történt az, hogy a gonoszok (rossz vágyak) el lettek vágva Noétól (a helyes vágy), és az özönvíz által meg lettek fullasztva. (Ezek a vágyak meghaltak az emberen belül, tehát ő nem érezte őket többé. Jelenleg ez jelenti korrekcióját, de később, amikor képes lesz ezeket a vágyakat is korrigálni, akkor azok újból megjelennek majd).

És az ember apró, korrekt vágya az adakozás irányában, melyet Noénak hívunk, meg lett mentve a Teremtő által (az Or Makif – Körbevevő Fény által), azáltal, hogy menedéket kapott a “bárkán”. (A személy egy újabb erőt kap, egy védőpajzsot, mely az adakozás tulajdonságából áll, melyet bárkának hívunk, vagy anyaméhnek, Binának).

És a bíróságnak nem volt hatalma felette, mivel ő menedéket kapott a bárkán, a szemek elől elrejtve. A bíróság az önző vágyak felett ítélkezett, de nem volt hatalma az adakozás iránti vágy felett. Mindez egy személyről szól, aki megszerezte a csoporton belül az adakozás kapcsolatát, azáltal menedéket kapott, és ezáltal elrejtőzött a gonosz szem elől, azaz önző vágyaitól melyek el akarják őt vonni céljától.

Írva van: kérjünk feloldozást, kérjünk kegyelmet és akkor talán megmenekülünk a Teremtő haragjától. Nem vagyunk képesek elmenekülni a Fény hatásától. A Fény ragyog és felosztja a vágyakat azokra melyekben létezik a Fény tulajdonsága, és azokra melyek ellene vannak.

Noé kért feloldozást (korrekciót Felülről), belépett a bárkába, és ott elrejtőzött (a Teremtő adakozás iránti tulajdonságában, és abban feloldódott, mint egy spermacsepp az anyaméhben), a Teremtő haragjának napján (a Hohma Fényének felfedése, mely a vágyakat szándékuk alapján osztja fel – megszerzés illetve adakozás alapján). Ezért nem volt a bíróságnak hatalma arra, hogy őt gyanúsítsa.

Ő a Felső Szint, a Teremtő adakozásának tulajdonságán belül rejtőzött el. Malhut felemelkedik Binához, és ott rejtőzködik, ez jelenti azt, hogy valaki igaz, Haszadim – hogy valaki önzősége fölé emelkedik.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,630 seconds.