Dr. Michael Laitman

Egy ember fejének magasabban kell lennie, mint a teste.

Elég sok munkát végeztünk a történelem során, hogy felfedjük a Gonoszt; most a legjobb alkalom, hogy felfedjük az orvosságot: az egyesítés és a materiális világ fölötti fejlődés nagyszerűségét.

De annak érdekében, hogy ezt tegyük, észre kell vennünk, hogy nincs magasabb szempont, mint a spirituális célunk, és a mi eddigi fejlesztésünk pont ezt a célt szolgálta.

Minden probléma az életünkben a Teremtőtől jön, annak érdekében sürgessen minket, hogy kikerüljünk az állati állapotunkból.  Ebben a világban nem különbözünk az állatoktól, akiknek a feje ugyanazon a szinten van, mint a teste. Mit gondol az én fejem erről? Ő csak a  testről gondolkodik, és ezért a test és a fej ugyanazon a szinten vannak. Szóval és egy személy vagyok  vagy egy állat, aki függőlegesen megy. Tisztán látva és megítélve ezeket a dolgokat, közelebb jutunk a célhoz, mert jobban megértjük azt, ami eddig hiányzott.

„Semmi sincs Rajta kívül.”és meg kell védenem Őt, mert minden ami történik, az a cél irányába visz engem előre.  Ami fontos nekem, hogy emberré váljak, ahelyett, hogy állat maradjak. Ez úgy történhet meg, hogy feljebb emelem a fejemet, és ehhez szükségem van a Teremtő erejére, aki a természetemet irányítja. Másképp a saját egoizmusomon belül maradok.

Ezért a Teremtő mindig zavaró dolgokat küld nekem, és pedig azt kívánom, hogy kijöjjek ezekből. Előre visz engem, hogy segítse a növekedésemet. Különben sohasem akarnék emberi lény lenni, egy tökéletes és örök teremtmény, Én egyszerűn tovább folytatnám az önszeretetbe való elmerülés, és valahogy végigcsinálnám a nekem rendeltetett 70 évet, ama elv mentén, hogy „Igyál és légy vidám ma, mert holnap lehet meghalunk”

Ehelyett, nincs esélyem pihenni, és állandó zavarok jönnek felém, amik elgondolkoztatnak, hogy mit tehetünk eben a reménytelenségben.  Ennél a pontnál a Kabbala feltárul, és elmagyarázza, hogy rendelkezésedre áll minden eszköz ( a csoport, a tanító, és a könyvek) arra, hogy haladj. Ne légy fatalista- törekedj a kijavításra és egy csodálatos állapotba kerülsz.

Lényegében ez egy nagyon könnyű feladat.  Az egyetlen ok, hogy nagyon nehéz nekünk , hogy felemeljük a fejünket az etető vályútól. Félünk attól, hogy eltávolítanak tőle, hogy eltávolítanak a gyomrunktól. Mindazonáltal manapság kényszerítve vagyunk arra, hogy ezt tegyük a válság miatt, amelyik eltalál minket. Az út, amit az emberek gondolnak, a változás, jóllehet időbe kerül, amíg megmozgatunk ekkora tömeg embert.

ft

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,140 seconds.